Forum > i40 VF

[i40 VF] Złącze diagnostyczne, interfejs bluetooth do i40

(1/5) > >>

mati83:
Hej!!
Ostatnio przez 2 dni świecił mi się check. Poza kontrolką żadnych innych objawów, auto jeździ normalnie, nic się nie dzieje. Chciałem podjechać do mechanika odczytać błędy ale jak sobie pomyślę, że mam dać 50-100zł za podłączenie złącza, to w tej cenie mogę zamówić jakieś złącze z allegro na BT lub Wi-Fi i samemu to zrobić.
Pytanie tylko które? Czy macie sprawdzone jakieś interfejsy z aplikacjami na Androida? Dajcie znać co podejdzie do i40... ;)
Pozdro!!

robaszek127:
Jak i40 ma złącze obdII to wystarczy kupić zwykły interfejs na alledrogo za 19zł bluetooth i odczytasz błędy nawet na telefonie z androidem. Programów pełno. Sam ostatnio kupiłem do getza i ładnie pokazuje błędy nawet lepiej niż stary na kablu.
Jedynie wadą tanich jest brak możliwości sprawdzanie poduszek i innych rzeczy bo są tylko do silnika.

mati83:
Ok, a i40 chyba ma złącze OBD2?  :-? Przyznam, że się nie orientuje...

waszek_rmc:
Tak. Kupuj śmiało. Każdy elm z Allegro podejdzie. Nie ma co kupować droższego ani wersji slim.

mati83:
waszek_rmc, dobre info... :) Właśnie przeglądam. Czy ja mogę takie złącze na stałe zostawić w gnieździe i tylko się łączyć jak będę potrzebował sprawdzić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej