Forum > Sonata
[Sonata NF] Problem z oświetleniem
darekn15:
Tak jak piszesz, lampa świateł pozycyjnych i stopu jest wspólna, ale żarówka w lampie jest dwużarnikowa -żarnik 10W dla pozycyjnych i żarnik 21W dla stopu, zasilane są z osobnych obwodów. Więc pytanie brzmi czy świecą Ci się boczne światła stopy cały czas ?
gordoon:
darekn15, tak cały czas świecą się boczne oraz środkowa w szybie. Naciskając na hamulec zauważyłem że środkowy stop delikatnie mocniej świeci. Boczne wymieniałem na P21W z Osram. Może złe żarówki ?!
[ Dodano: 2019-06-09, 21:07 ]
Byłem w samochodzie. Wykręciłem dwie boczne białe i światło stopu nie świeci już ciągiem. Czyli problemem okazały się żarówki jednożarnikowe :)
ELETomek:
Serio serio? Jak mawiał Shrek? Włożyłeś żarówki jednowłóknowe do gniazd dwuwłóknowych? Jeśli tak to Brawo Ty :-)
gordoon:
ELETomek, Człowiek uczy się na własnych błędach :P Ale sytuacja opanowana :) Jutro kupię i będzie wszystko OK :)
darekn15:
Tylko zwróć uwagę na "troznek" żarówki dwuwłóknowej. U nas w Sonatach jest asymetryczny
https://archiwum.allegro.pl/oferta/zarowka-dwuwloknowa-12v-21-4w-21w-4w-p21-4-baz15d-i7035253382.html
Nawigacja
[#] Następna strona