Forum > i30 PD

Lusterko wsteczne w kabinie

(1/3) > >>

1marcin2:
mam pytanie dotyczące lusterka wstecznego w kabinie. Gdy samochod się na grzeje w kabinie to lusterko podczas jazdy po nierównosciach drży i rozmazuje obraz, jest przykręcone dobrze ale niestety to jest taki patent chyba, nie jest mocowane bezpośrednio do szyby tylko przez łacznik i nie wiem czemu ma to służyc :) zastanawiam się nad wyrzuceniem tego lusterka i przyklejeniu bezposrednio do szyby, czy Wy tez tak macie że lusterko wam drzy?

ELETomek:
Ja mam ix20 i lusterko rzeczywiście się trzęsie. Lusterko jest chyba na dwóch przegubach chyba o jeden za dużo. Mam wrażenie jakby ten przy szybie nie był zbyt stabilny lub mocowanie do szyby ma jakiś luz. Jeszcze tego nie rozkminałem. Za miesiąc pojadę na przegląd to im to zgłoszę.

1marcin2:
Hej lusterko jest przykręcone u mnie na jednej śrubie do takiego łącznika który jest przyklejony do szyby śuba jest dociągnieta mocno a luz jest w górnej części niby siedzi ciasno ale da się tym poruszac ręką wg mnie to jest zła konstrukcja mocowania w sumie to nie wiem dlaczego takie rozwiązanie jest a nie przyklejone bezpośrednio do szyby jak jest jest zimno to nie jest to tak odczuwalne w porównaniu z nagrzanym od słońca samochodem :) gdybym wiedział jak odkleic ta podstawe to juz bym wyrzucił to lusterko i przykleił inne :) ale samochod na gwarancji a w serwisie jak na razie mnie olali z tym  :evil:

iPeace:
Ten łącznik jest fabrycznie wmontowany w szybę, może nie być tak łatwo demontowalny. Acz kto wie, może i jest klejony...

1marcin2:
iPeace u Ciebie też się trzęsie lusterko? :) no zawsze można kupic nowe i przykleic ponizej tego albo udac się tam gdzie robią szyby żeby się wypowiedzieli jak tego się pozbyć jeszcze myślałem spróbować jakis kawałek gumy włozyć między podstawe lusterka a ten łącznik oczywiscie jak się da tam cos włozyc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej