Forum > ix35 EL
Szarpabie przy ruszaniu
kcupak:
Witam . Opisze krótko moj problem i byłbym wdzieczny o jakies sugestie. Otóz odpalam rano samochód,( przewaznie nie ma z tym problemu, choc zdarza sie ze przydlawi sie) dodaje gazu i przez pierwsze kilka metròw kiedy prubóje przyspieszyc samochod szarpie , po czym wszystko wraca do normy. Problem nie wystepuje na rozgrzanym silniku. Dodam ze mam zainstalowana instalacje gazowa, ale ta załancza sie dopiero przy 30 st. Dzieki
beam_beer:
Spróbuj dobrze przegnać go na benzynie. Normalnej zwykłej bez żadnych polepszaczy. Zatankuj z poł zbiornika daj mu dobrze po garach. Nie przełączaj na gaz.
Ewentualnie możesz od razu dać wtryski do sprawdzenia/czyszczenia, ale ja zacząłbym od tego co wyżej.
kcupak:
Mozesz miec racje . Wczoraj pojezdzilem na samej benzynie i rano ten problem nie wystapił. Poobserwuje kilka dni jak samochód sie zachowuje na wylaczonym i wlaczonym gazie. Dzieki za odpowiedz
AndrzejO:
Przepustnica byla czyszczona?
kcupak:
Tak przepustnica po czyszczeniu. Wydaje mi sie ze ma to zwiazek z instalacja gazowa. Byłem wczoraj u gazownika który zakładał instalacje .Zobaczymy czy pomogło.
Nawigacja
[#] Następna strona