Forum > i40 VF

[i40 VF] Koncówki drążka kierowniczego do wymiany?

(1/2) > >>

grax:
//www.youtube.com/watch?v=mikRPLNwvGg

Na jednej i drugiej końcówce z przodu jak lekko kombinerkami złapię w tym miejscu to taki luz jest. Dopiero po przekręceniu kawałek jest opór. Czy to drążki do wymiany?

Jak jadę na tzw. kocich łbach, nierównościach wolno to czuję w kierownicy jakby jakieś luzy były. Jakby mi coś pukało w kierownicę. Uderzało.

Proszę o pomoc.

ELETomek:
Hmm. Obracanie drążkiem nic nie pokazuje, nie diagnozuje. Może obejrzyj chociaż by ten filmik Łysego
//www.youtube.com/watch?v=Z4wn7OAoHBg

waszek_rmc:
Podnieś auto i poruszaj kołem przód / tył trzymając je obiema rękami. Mi tak podczas wymiany opon zdiagnozowali wymianę drążków. A co do luzów w kierownicy to jest osobny temat. To nie muszą być niestety drążki...

robaszek127:
Najprościej jest właśnie ruszać kołem łapiąc za przód i tył. Będzie luz to będzie wyczuwalne na kole i pewnie stukanie. Jeśli jest do pomocy druga osoba to może ręką trzymać za końcówkę i wtedy czuje się stuki w elemencie. Proste ale skuteczne.

Venom:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---Podnieś auto i poruszaj kołem przód / tył trzymając je obiema rękami. Mi tak podczas wymiany opon zdiagnozowali wymianę drążków. A co do luzów w kierownicy to jest osobny temat. To nie muszą być niestety drążki...
--- Koniec cytatu ---

miałem to samo.Pojechał na wymianę opon a wróciłem z wymienionym drążkami .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej