Forum > Tucson JM

Chwalipięta :) Czyli kilka pytań i kilka informacji chcę zad

<< < (2/3) > >>

Arni71:
Niestety w tym modelu awaria tarczy sprzęgła to norma, jeśli jeszcze nie klekota to można odpuścić ale prędzej czy później trzeba to zrobić a w przypadku Tucsona , niestety prędzej :(

Piotrek79:
Sprzęgło w sensie że płyn hydrauliczny,bo sprzęgło jest hydrauliczne jak mnie pamięć nie myli.

Brutusborsukles:
Witam.

ACEA A3B4 ?
Czy ACEA A3B3 ?

O co chodzi, jaki wlać :) :shock:  :shock:  :shock:

Doradzcie proszę

Więc jaki olej ?
5 w 30 czy 0 w 40 ? Różne komentarze, a ja muszę dobrać, bo jutro jadę na wymianę.

Patrzeć na te klasy i brać wyższe czy to ściema i taki olej jak Castrol EDGE czy ELF za 150 zł brać ?

Inne pytanie:
Mam radio GRUNDIG DELPHI, zmieniał ktoś z was na inne ? To wydaje się archaiczne i chcę normalne, ładne z "blutu" zamontować - wtyczki są uniwersalne ?

PS:
Sprzegla narazie nie ruszam, zobaczyy co bedzie pozniej.

Arni71:
W instrukcji obsługi jest zestawienie zalecanych produktów Castrol.

Generalnie, ja nie zmieniałbym oleju, skoro do tej pory był lany ELF 5W30 to kupuj taki sam.
Jak wspomniałem wcześniej - ja też nie zmieniałem typu oleju i leje to co lał Niemiec OW40

Brutusborsukles:
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI.

W serwisie HYUNDAI w Monachium, gdzie do konca serwisowali mojego Tuka - odpisali, że ten olej z linka jest GUT.

https://www.ravenol.pl/oleje-silnikowe-cleansynto/1181-RAVENOL-FO-SAE-5W-30-CleanSynto-1L-4014835722613.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej