Forum > Sonata

Spadek mocy/Wibracje w kierownicy oraz problem z ogrzewaniem

(1/3) > >>

gordoon:
Witam serdecznie.
Mam parę problemów z moją Sonatą. A mianowicie.

Samochód trochę zbiera się mozolnie oraz czasami czuć lekkie szarpanie. Tylko przy rozpędzaniu. Potem reakcja na gaz wg. Mnie jest słaba. Co to może być ?? Filtr paliwa ? EGR ? Wtryski??

Podczas jazdy tak od 100km/h kierownica zaczyna drżeć. Żadnych stuków, itp. Opony mam całoroczne. Spokojnie da się jechać 180km/h

Podczas ustawienia ogrzewania na przód to przez chwilę grzeje a potem podaje zimne powietrze . Dawałem 25 stopni. Dopiero przy HI daje ciepło. Co to może być ??

Piotrek79:
Zaczął bym od EGR/a czyszczenie.
Co do ogrzewania to może być któryś sterownik/silniczek od klapy ciepło zimno lub silniczek klap od pozycji grzania.

gordoon:
Ok . Zobaczę . Dzisiaj na 27 stopniach było bardzo ciepło . Jeszcze mam jeden problem. Podczas dodawania gazu na biegu jałowym słychać przy wyższych obrotach metaliczny dźwięk. Hmmm??

Mr_T:
Egr możesz odłączyć spokojnie i pojeździć, mi to wygląda na kończący się dwumas,

gordoon:
Mr_T, Czym sie objawia kończenie dwumasy?? Sprzęgło chodzi jak nowe. Biegi zmienia się wyśmienicie. Wibracji na biegu jałowym nie ma... Buda samochodu ani drgnie. Tylko wibruje kierownica od 100km/h... I jak odłączyć EGR ?? Wystarczy wypiąć wtyczkę ?? Może to wszystko przez błąd który mam ?? P2016.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej