Forum > ix35 EL
Światła DRL do ix35
kiuba_k:
Pewnie starszy jestem od Pana 👍 opisuje po to, aby ktos doradzil, jak zrobic aby na Auto dzialaly swiatla. Nie chce zakladac sw.do jazdy dziennej.
slawo8686:
A montowal ktos juz ten modul wylaczajacy swiatla dziennie w autach gdzie swiatla sie zawsze pala po wlaczeniu silnika?? i jak to wtedy wspolpracuje z czujnikiem zmierzchu? Czy nie wspolpracuje i swiatla z DRL na mijania trzeba recznie zmieniac?
kojoto3:
kiuba_k - jeżeli masz pozycję AUTO, to zostawiając tak samochód po zgaszeniu silnika i zamknięciu, światła zgasną po ok. 30 sek. to jest tzw. odprowadzenie do domu. Czy można ten czas zmniejszyć ? hm.. nie wiem, ale po zgaszeniu silnika jak przekręcisz manetką z auto na mijania i z powrotem światła zgasną.
kiuba_k:
Tylko, ze pisze....nie mam na AUTO zadnych swiatel, zero swiecenia i odprowadzania 30sek. W pozycji mijania gasze auto, swiatla świecą. Wychodze z pilota zamkniecie i wtedy swiatla swieca iles tam sek. Jak klikne dwa razy z pilota zamykanie wtedy gasną mijania. Takie cos mam. Wracam do auta i stacyjka start wtedy juz wiadomo mam na mijania i zapalam auto i ladnie mi swiatla zapalają sie. Na opcji Auto nie mam nic, nawet zmierzch nie działa czujnik.
Robik:
Odsyłam ponownie do wątku na forum gdzie omawiano montaż lamp po lifcie. Modul nalezy montowac w wersjach IXow dedykowanych na rynek krajowy bo u nas obowiazuje jazda na swiatlach 24h/dobe. W autach sprowadzanych z zagranicy istnieje mozliwosc wylaczenia swiatel mijania na pozycji 0. W krajowych montuje sie modul ktory na podstawie czujnika zmierzchu przelaczy swiatla ledowe (w lampach poliftowych lub w dokladanych ledach) na swiatla mijania jak tylko poziom swiatla na zewnatrz sie zmniejszy. Niestety podczas deszczu trzeba pamietac zeby przelaczyc manualnie na swiatla mijania(manetka z pozycji auto na mijania). W lampach poliftowych na pozycji 0 na stale swieca sie ledy, na auto modul przelacza jak sie sciemnia z ledow na swiatla mijania.
Nawigacja
[#] Następna strona