Autor Wątek: Światła DRL do ix35  (Przeczytany 15664 razy)

Offline kojoto3

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Grudzień 2019, 10:15:52 »
"Chłopie" śmieszny jesteś, szkoda pisania.

"Chłopie" nikt ci nie każe korzystać ze wskazówek MONTAŻU.
Szok zamontowałem zestaw który ci się nie podoba, normalnie powinienem zapytać :)

Offline yoda

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Grudzień 2019, 22:09:39 »
Nie mam zamiaru korzystać przestrzegam tylko innych żeby nie kupowali dziadostwa. Chłopie prosty. Zamontowałeś i nie działa bo brakuje przekaźnika ile razy będziemy to jeszcze powtarzać. Zestaw kompletny dobrze działający bez kombinacji kosztuje 700zł.

Offline kojoto3

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Grudzień 2019, 11:51:23 »
nawet szkoda odpisywać  :-P

Offline Jarek 67

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Grudzień 2019, 21:10:36 »
Kolego kojoto 3 nie walcz z glupota - marne szanse . Gosciu jak wskazuje jego nick - jest z kosmosu ,innej galaktyki . Niby czyta polskie znaki , ale ze zrozumieniem juz nie bardzo. Ty piszesz ze przekaznik za 10 zalatwia sprawe i ze taki zalozyles i wzystko dziala jak powinno , a on ze u Ciebie nie dziala . Dziwne bo ja dzieki Twojej pomocy tez tak to ogarnalem i DZIALA . Jak Pan yoda chce wydac 7 stowek zamiast 2 to jego wybor i niech tak zostanie . Boje sie tylko czy mu sie nie narazilem moimi "wypocinami ".

Offline Ross80

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Grudzień 2019, 11:26:12 »
Kojoto3 dzięki za twój opis ja także wolę wydać na ledy 210 zł niż 700.
Mam jeszcze pytanie czy twoje ledy są z kierunkowskazami jak na filmie? I czy te ledy z aliex... świecą tak mocno jak oryginalne czy tak jak te za 50 zł? Których używają "Janusze".

Offline kojoto3

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Grudzień 2019, 16:03:10 »
Ja zamontowałem LED-y bez kierunków, kwestia gustu. Co do mocy świecenia, montowałem już 4 różne zestawy w różnych samochodach i nie są to najmocniejsze jakie montowałem, ale nie są to też takie które ledwo widać na drodze. Mój znajomy ma KIA sportage III i jak postawiłem swój samochód obok niego, to moc jest porównywalna. Wiadomo jest różnica wizualna bo w KIA są na innej wysokości.

Offline kiuba_k

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Styczeń 2020, 17:07:56 »
Zakryje czujn.zmierzchu to wtedy opcja Auto działa, dla tych co nie mają do jazdy dziennej. Tylko jak zrobic aby podswietlenie zegarow i deski wlączalo sie tylko po zmierzchu, czyli nie swiecilo podswietlenie te 24h/dobe. Zakryty czujnik uwaza, ze jest caly czas noc a szkoda, aby podswietlenie świeciło sie non stop.

Offline weuek

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Styczeń 2020, 06:49:31 »
A to normalnie, za dnia, bez włączonych świateł nocnych, zegary nie są podświetlane? Tak raczej było w starszych autach niż twoje.

Offline slawo8686

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Styczeń 2020, 22:36:26 »
Część.
Montowałem dzisiaj swiatla ledowe te co wysyłałem z YT, takie z Aliexpress montowane obok halogenów przeciwmgielnych. Światła mam zamontowane, ale elektryk ich nie podłączył bo poległ, bo u mnie światła włączają się odrazu po włączeniu silnika i świeca nawet w pozycji 0. Stwierdził że mam w aucie tryb skandynawski i nie wie jak to ogarnąć. Jestem z Wawy, masz kogoś kto to podłączy dobrze? Ewentualnie może jakiś schemat i opis podłączenia wyślesz?
A u Ciebie światła się palą w każdej pozycji jaka włączysz na manetce? Masz mijania,pozycję? Nawet na opcji 0 off?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.

Offline Robik

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Styczeń 2020, 23:00:56 »
Panowie proponuje uwaznie przesledzic watek instalacji lamp poliftowych(z ledami).W samochodach na rynek polski swiatla sa zawsze wlaczone. Jest na rynku emulator, ktory podpiety pod czujnik zmierzchu odpowiednio zarzadza oswietleniem.

Offline kiuba_k

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Styczeń 2020, 23:26:22 »
Dzis sprawdziłem, u mnie na Auto nawet gdy noc nie swieca zadne swiatla. Nie mam do jazdy dziennej czyli przeciwmgłowe. Ale na Auto nic kiedy ciemno. Poza tym nie wiedzialem, ze nie mają podswietlenia te dzwignie z przelacznika zespolonego. Czyli do wycieraczek dzwigienka i ta z lewej nie ma podswietlenia, po ciemku nie wiesz co włączyć.

Offline slawo8686

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Styczeń 2020, 18:50:07 »
Jak nazywa sie ten emulator? Jakas instrukcja, schemat jego podlaczenia?

Offline kiuba_k

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Styczeń 2020, 19:47:39 »
Mruga mi wogóle dioda czerwona w czujniku zmierzchu. Ten na srodku konsoli przy szybie, na desce co jest. Miga czerwona dioda ale w nocy na AUTO nie włączają się zadne światła.
Dlaczego? Jak to zrobić?

Offline slawo8686

• HKP
  • **
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Styczeń 2020, 19:56:42 »
kolego kojoto3 mozesz napisac jak bylo u Ciebie przez zalozeniem ledow? Jak wlaczales silnik to zawsze Ci sie zapalaly swiatla mijania i pozycje? Czy masz inaczej? U mnie czy mam na Auto, na mijania, pozycjach czy OFF zawsze sie wszystko pali z przodu :( I nie wiem jak podlaczyc te ledy... A mam juz je zamontowane w aucie tylko nie podlaczone :/

Offline Eryk65

• Giełda
Światła DRL do ix35
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Styczeń 2020, 20:42:45 »
Aby to wszystko działało jak należy w ix 35 to tylko ten moduł

[ Dodano: 2020-01-19, 20:45 ]
Aby to wszystko działało jak należy w ix 35 to tylko ten moduł
Jest przy tym sporo roboty.