Forum > ix35 EL
Światła DRL do ix35
yoda:
Przecież ten zestaw jest bez sensu. Jak kupować to komplet z dobrym schematem. Po co komu światła które nie działają tak jak tego wymagają przepisy? Nie potrzebna robota, strata czasu i pieniędzy.
kojoto3:
Z całym szacunkiem, ale nikt Ci nie każe tego robić. Wątek ma tylko na celu wskazać jak zamontować nic po za tym. A po drugie myślisz że czym się ten zestaw różni od takiego z al...gro za 495 zł, brak przekaźnika w opisie, czas dostawy ponad 14 dni :)
[ Dodano: 2019-12-09, 08:37 ]
A po zamontowaniu działają zgodnie z polskim prawem.
yoda:
No skoro brak przekaźnika to znaczy że jest niekompletny i po zamontowaniu nie będzie działał poprawnie czy dobrze rozumiem z całym szacunkiem?
andremobile:
Przekaźnik musi być, służy do włączania/sterowania ledów. Kosztuje ok. 10 zł. Chodzi o to że przy włączeniu np. świateł pozycyjnych lub mijania, automatycznie wyłączają Ci się ledy i odwrotnie. Bez przekaźnika ledy będą Ci się świecić ale bez tej automatyki.
yoda:
Chłopie nie tłumacz mi tego bo montowałem takie światła w poprzednim aucie z tym że światła zapalało się w nim ręcznie a nie tak jak jest w ix35 po odpaleniu auta. Przekaźnik w światłach ledowych najczęściej jest zamontowany już fabrycznie. I działa to tak że po zapaleniu świateł ledy gasną. W tym przypadku jest inaczej. I jeśli bym kupował takie światełka to w komplecie i z dobrym schematem. Jeśli ktoś śię nie przejmuje i dokupuje jakieś części do gotowych światełek to jego sprawa ja uważam takie światełka jako nie zdatne do użytku. Ponieważ przekaźniki są różne o różnych parametrach a to znowu łączy się z ryzykiem uszkodzenia elektryki w aucie a tego wolałbym uniknąć. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
Nawigacja
[#] Następna strona