Forum > i40 VF
[i40 VF] Blacharka - opinie
Alfred:
Z tego co ja wiem problem z blachą jest w autach po FL. Przed nie słyszałem. Sam mam z 2013. Są odpryski ale rdzy nie widzę. Auta po 2015 problem mają. Sam widziałem jak rdzewieją bo znajomy takiego ma (biały kolor).
MD13:
było na forum ,że po FL (po 2015) jakość blachy poszła w dół.
hyubi:
Sprawdźcie sobie pod wlotem powietrza, pod tym czarnym plastikiem, jak odkręciłem wlot powietrza, poodpinałem i podniosłem plastik, to cała listwa metalowa jest ładnie zardzewiała, będę musiał coś z tym zrobić. Dach już malowałem, bo przy szybie od obić ruda zaczynała się dobierać. Blachy w Hyundaiu są niezbyt dobre moim zdaniem.
Teściu ma i30 z tego samego roku, jak podniosę klapę bagażnika to od spodu klapy też ładna rdza.
Chrabo:
A co to jest to "FL"? Mógłby ktoś rozwinąć skrót temat?
Potwierdzam że w i30 cienko wygląda z zabezpieczeniem przed korozją. Maska miała jakąś lekką kolizję i rdza wychodzi na wierzch już. Tak samo przy uchwycie maski gdzie wchodzi w zaczep. Z tyłu pod klapą bagażnika też ładne ogniska i nie wiem gdzie i co mogę z tym zrobić. A jeszcze na dachu dwa odpryski małe od kamyczków jakichś pewnie. W okolicy jak pytałem lakierników itp to albo "tylko całe elementy robimy" albo doradzają samemu jakiś środek kupić co wyżre korozję i pędzelkiem sobie to zakryć doraźnie :-/
hyubi:
"FL" to pewnie chodzi o te samochody po lifcie. Piszą że jeszcze gorsze mają blachy. W poprzednim samochodzie Oplu Vectrze blachy były super, miał 15 lat i zero rdzy. Odpryski były i nic się nie działo, bo grubo było ocynku. Teraz chyba nikt samochodów tak nie robi, jak jest ocynk to jest go mało że jak kamyk uderzy to razem z lakierem odpada. Jest to tak zwane celowe postarzanie produktów, żeby klient zaraz wrócił ponownie po nowy samochód jak gwarancja się skończy. I co gorsze w tym przypadku ekologia się nie liczy tylko pieniądz. Produkować i śmiecić.
Nawigacja
[#] Następna strona