Forum > i40 VF
[i40 VF] Blacharka - opinie
Scp:
--- Cytat: "mazi1001" ---Ja mam pryszcza na tylnej klapie
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam u mnie też sie kropka rdzawa pojawiła na klapie tylnej, tuż obok znaczka hyundai.
Gwarancja została uznana i bedę robił pod koniec miesiąca w ASO w dodatku uznali mi gwarancje na teleskopy tej klapy bo nie ciągną jej do góry w pełni. Ale oby śmieszniej było jak robiłem przegląd perforacji to nic nie wykryli a liczyłem że znajdą, musiałem palcem wskazać...
W lecie planuje okleić folią bezbarwną 3M całe auto i problem zniknie z odpryskami i słabym lakierem.
Oreg0n:
Moje auto rocznik 2014 mam od nowości. Jakieś 2 lata temu zauważyłem pęcherze rdzy na styku szyby z dachem. Zgłosiłem to do ASO auto było na gwarancji jeszcze. Próbowałem aby to zrobili w ramach gwarancji ale nie zgodzili się. Nie miałem czasu ani energii na prawnicze bitwy, odpuściłem temat. Wracam do tego teraz ponieważ zaczyna to już bardzo źle wyglądać. Mam 5 pięknych pęcherzy na krawędzi i 2 mniejsze ale już na dachu jakieś 7 cm od krawędzie. żadne tam historie o kamykach nie wchodzą już w grę. Blacharka dachu zwłaszcza to bardzo słaby punkt tego modelu.
Czy ktoś z was naprawiał ten dach ? Czy aby wyczyścić tę rdzę koniecznie jest wycinanie przedniej szyby ? Czy należ malować cały dach, czy wystarczy tylko tą przednią część ? Jaki jest koszt takiej usługi w Polsce ?
Nawigacja