Forum > i40 VF
[i40 VF] Blacharka - opinie
grax:
Jak wygląda jakość blach? Czy Rocznik 2013-2014 ma tak samo dobre blachy jak Audi A4 B8 czy są to gorsze blachy i jest możliwość korozji? W Audi A4 B8 nigdy nie widziałem, aby w jakimś miejscu gdzieś korozja się pojawiła :) Czekam na Wasze opinie
jacekrys:
Mam I40 z 2013go, brak sladów korozji. Raczej powiedziałbym ze auto bardziej poddatne na zadrapania, Czekam na cieple dni i kładę porcelanę. Zobaczę po zabiegu jak sie pacjet bedzie zachowywać
ghost2255:
Karoseria nie jest ocynkowana, ale jest w miarę dobrze zabezpieczona przed korozją dzięki innym powłokom galwanicznym.
Nie jest to poziom Audi, ale jest dużo lepiej, niż np. w Maździe.
Warto poprawić powłokę w kilkuletnich autach od spodu i przez co najmniej kilkanaście lat od wyjazdu z fabryki nie powinno być problemu z korozją.
robaszek127:
Wyjdzie jak i40 osiągną wiek tych audi czy blacha dobra. O ile mi wiadomo i20 czy i30 raczej jakością blach przypominają klasę niższą. A jak nie ma ocynku to kiszka przy nawet zwykłych rysach może być problem.
Widziałem u mechanika citroena chyba c2 i miał zgnieciony przód a mimo, że stał prawie rok to miał zero rdzy na elementach nawet uszkodzonych. U mnie w getzie jest jakiś tam ocynk ale po uszkodzeniu maski w wypadku nalot rdzawy wyszedł po ponad tygodniu w miejscach gdzie lakier odpadł. Szok ale to francuz więc podobno tak mają.
Jacek72:
Nikt nie wspomina o pojawiającej się rdzy nad przednia szyba, na dachu. Mały odprysk, nieuniknione niestety i idzie rdza. Był temat o tym. Przez to ponownie były lakierowane w autach dachy..
Nawigacja
[#] Następna strona