Forum > i40 VF
Problem z czujnikiem TPMS ciśnienia w kole
MD13:
Może przy na większych prędkościach auto nie czyta czujnika? Nie wiem. U mnie jak mi powietrze uciekało bo miałem dziurę to w mieście mi pokazał niskie ciśnienie na kole.
michal90:
U mnie było podobnie raz wszystko działało, raz występował błąd. Koła przekładałem ale błąd cały czas pojawiał się w tym samym kole (lewy przód). Niestety do wymiany był moduł TPMS. Po wymianie modułu system działa bez zarzutu.
Duro:
Byc może to moduł, gdzie go kupiłeś? I jaka cena czegoś takiego?
michal90:
Cena w ASO - 1002,01 zł
Ja kupiłem na stronce http://www.koraps.com/ za 425,34 zł (z przesyłką)
Numer części to 95800-3Z000
Piotras85:
Myślę ze najpierw musiałbyś podjechać na warsztat i spróbować zakodować te czujniki. To wtedy wyjdzie czy jest faktycznie któryś wywalony.
Ja też miałem podobnie jak kupiłem komplet kół od innego modelu Hyundaia. Mam i40 a koła były od Velostera. Niby miało wszystko pasować. Po założeniu kół komp wyłapał błąd . Po skasowaniu było ok przez ok 10 km i potem znowu zapalała się pomarańczowa kontrolka TPMS.
Co się okazało później , czujniki nadawały na innej częstotliwości. Wiec nie było szansy ich sparowania. Kupiłem drugie w ASO ( akurat promocja była :) ) Zakodowałem i wszystko lata jak trzeba. I letnie i zimowe mam zakodowane. Kodowałem czymś takim.
Nawigacja
[#] Następna strona