Forum > Santa Fe SM

Gasnący 2,0 CRDI 112KM

<< < (6/6)

melchior71:
Jest wiadomość od elektryka - doszedł do komputera w aucie w kanale miedzy fotelami . powiedział że wiązka i cała reszta jest ok . wygląda to na sterowniki wtryskiwaczy .Bedzie podmieniał komputer . Moje pytanie - czy przy wymianie takiego komputera można uzyć wymontowanego z innego pojazdu i zaprogramować według wyposażenia czy musi być najpierw wyczyszczony do zera i dopiero programowany ?

attex:
Zobacz  ten filmik //www.youtube.com/watch?v=-ILs8GsFyQ8bardzo ciekawy kanał polecam

melchior71:
U mnie jak już pisałem ciśnienie z baku jest (niskie ciśnienie) jak i stabilne ciśnienie pompy wtryskowej . Czyli z tej strony wszystko ok . Brak natomiast jest przepuszczania paliwa przez wtryskiwacze - są cały czas zamkniete i nie sterują się . Brak zasilania cewek wtryskiwaczy - czyli nie wyxhodzi napięcie ze sterownika (komputera) . Muszę poczekać do poniedziałku i wszysko będzie jasne (albo i nie ) po wymianie komputera . Dzieki za filmiki - znowu wiem coś więcej .

attex:
 Opisz  swój problem pod filmikiem ,to może otrzymasz jakąś pomoc .Widać ,że autor zna się na rzeczy

melchior71:
No witam  . Juz po problemie - padł główny sterownik silnika (komputer pomiedzy siedzeniami w tunelu pod konsolą) Jest wymieniony i zaprogramowany . Wszystko gra i buczy . dzięki za pomysły i chęci .  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej