Forum > i30 GD

Skrzynia automat 7DCT

(1/2) > >>

r@kson79:
Witam. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat adaptacji i aktualizacji oprogramowania skrzyni ?? Czy to pomaga w użytkowaniu i czy jest niezbędny taki zabieg po jakimś przebiegu ?? Czy jest opcja sprawdzić skrzynię podpinając jakiś interfejs?? Dzięki z góry za komentarze.

kacluk1987:
napewno masz 7dct? a nie zwykły automat?? wydawało mi się że dopiero nowe i30 ma dct dwusprzęgłowe

r@kson79:
i30 16 (CZECH PLANT-EUR) (2015-)
Paliwo TCI : [5] DIESEL - DIESEL Automatyczna
skrzynia biegów: DCT - 7 SPEED 2WD

kacluk1987:
To Najmocniej przepraszam. Myślałem ze dct dopiero od nowej generacji było... Jak ci się sprawuje ta skrzynia?? jechałem i40 z dct i naprawdę płynnie biegi zmieniała jedynie te szarpnięcia przy ruszaniu..

Ciekawe czy nie będzie z nią tyle problemów co z dsg7..

r@kson79:
siemka. powiem Ci, że sama praca skrzyni bez zarzutów. jedynie przy ruszaniu bez dodawania gazu czuć takie lekkie delikatne poszarpywania. w opisie skrzyni piszą o podobnych ewentualnych przypadłościach tak jak i przy gwałtownym ruszaniu jest opóźnienie na reakcję pedału gazu. to jedyne mankamenty. ogólnie praca płynna bez zarzutów. szukam kogoś kto zna te skrzynie i interesuje mnie własnie elektronika i ewentualny update. możliwe, że taki zabieg poprawi jeszcze jakość, bądź wyreguluje jakieś działanie. dla mnie ogólnie skrzynia sprawuje się nieźle chociaż przy moim silniku 136 km mogłaby być troszkę agresywniejsza ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej