Forum > i40 VF
Stuknięcie w automatycznej skrzyni i40, 1.7 CRDI 136km
kacluk1987:
tak z kierownicą po prawej. Ogółem auta w uk tanie są.. takie bmw f11 kombi można kupic za 10 tysięcy funtów.. No to ładnie km miesięcznie robisz.. Jak ci się jeździ i40?? nie brakuje mocy?? bo przedliftowe automaty są trochę wolniejsze od manuala/czy nowych automatów w i40..
AgataZ:
Hej, sorry, że dopiero odpisuje, ale jakos zapomnialam tu zajrzec. Jak mi sie jezdzi Hyundaiem? Ogólnie nie narzekam, mógłby mieć trochę więcej mocy przy przyspieszaniu, ale jak juz sie rozpedzi na autostradzie to ok, i denerwuje mnie ta deska trzeszczaca, pozatym przestal dzialac zegarek i navi, czujniki świruja czasem, ma trochę wad, ale wsómie w tych czasach wszystko chyba robi się na sztuke, no może audi , bmw, porsche , mercedes, itp:-) maja solidniejsze wykonanie i części, ale tez kosztybutrrzymania pewnie sporo wieksze. No wlasnie wiem że w Uk taniej , ale jednak ta kierownica z prawej troche problematyczna jesli by ktos chcial autem po europie jezdzić. Pozdrawiam
kacluk1987:
Wiesz rok czasu jeździłem polskim autem po uk.. Teraz kilka razy do roku angielskim po Polsce i nie ma różnicy.. A co do deski są specjane gumy który przy szybie montujesz i skrzypienia nie będzie;) Sporo rzeczy przestało ci działać.. czujniki można z aliexpres zamówići i będą działac. właśnie trochę mnie martwi ten brak mocy w i40.. Co do kosztów utrzymania jeśli mówimy o serwisie hyundaia to są strasznie drodzy.. za obecne i30 płacę 90funtów za mały i 450funtów za duży serwis.. gdzie np skoda, peugeot mają 120 i 250funtów.. więc duża róznica..
Dokładnie coś takiego zamów, zamóntuj i skrzypienie ustapi..
Uszczelka
ghost2255:
Tylko tak nieśmiało przypomnę, że i40 ma problem ze skrzypiącą deską, wadliwymi czujnikami parkowania, jakieś pojedyncze przypadki problemów z radiem czy navi.
Natomiast grupa VAG, to sypiące się skrzynie DSG z suchymi sprzęgłami często przed 100 000km przebiegu, łańcuchy w TSI 1.2 i 1.4, zużycie oleju w 1.8 i 2.0, pożary w BMW 2.0 i 3.0 diesel, PSA to wadliwe silnik serii Prins, erozja bloku w dieslach Toyoty i można tak jeszcze długo wymieniać.
Biorąc to pod uwagę, to Hyundai może nie jest ani premium, ani porywający czy mający osiągi sportowe, ale jako całość po prostu działa jak powinien długo i bezawaryjnie.
W tym świetle moim zdaniem można wybaczyć jakieś poskrzypywanie deski czy wymianę czujnika parkowania.
kacluk1987:
Nie zgodze sie.. 1.4 tsi teraz maja pasek;) i sie nie psuja. Kwestia wadliwych dsg zgadzam sie ale i hyundai nie jest lepszy.. model ktory mialem kupic z dct w miescie wyswietlil komunikat o przegrzaniu skrzyni. Tak samo suche sprzegla. Co do bmw niby tak ale maja akcje serwisowa na egr. Psa przeciez maja jedne z lepszych diesli 2.0 montowane takze w fordach volvo. Jeszcze zostaja dobre silniki lexusa 2.5 v6 w hybrydzie ze skrzynia ecvt ktora jest podobno pancerna..
Nawigacja
[#] Następna strona