Forum > i40 VF
Stuknięcie w automatycznej skrzyni i40, 1.7 CRDI 136km
ghost2255:
Nie chcę się licytować, bo nie to było moim zamiarem, ale chciałem pokazać, że i40 ma tak niewiele typowych usterek, dodatkowo są one błahe i tanie w naprawach.
A gwoli ścisłości, to BMW palą się również po akcjach serwisowych :(
robaszek127:
Akurat wszystkie firmy mają jakieś wpadki. Ale w większości i40 kupują firmy i dla nich usterki czy drogi serwis nie obchodzi. Zwykli ludzie kupią passka czy octavie z racji tańszego serwisu i dostępności.
A hyundaiowi można wiele wybaczyć ale chińskich blach to raczej nie. Bo to gorsze niż wyciągający się łańcuch rozrządu.
AgataZ:
Teraz trzeba mieć naprawdę ogromną wiedzę żeby kupić auto, chociaż biorąc pod uwagę te wszystkie problemy o których piszecie w różnych markach to może lepiej nie mieć wiedzy ...bo trudno podjąć decyzje ... Ja jak mniej wiedziałam to jakoś te wszystkie poprzednie samochody mniej mi się psuły :-) . Pojeżdzę kilka lat Hyunaiem to będę mogła coś więcej powiedzieć. A ta kierownica to może faktycznie kwestia przezwyczajenia, ja nie mialam okazji spróbować. Koszta faktycznie nie są małe, ja za tą półoś 800 euro zapłaciłam. takie rzeczy jak czujniki czy deska skrzypiaca to nie jest problem, ważniejsza jest właśnie wytrzymałoś np. Skrzyni, bo to ogromne koszta .
Zamówię tą uszczelkę dzięki. A z tym radim i navi to coś z elektryką czy antena do wymiany?
kacluk1987:
Z aantena, radiem to przyznam że nie wiem może podjedź gdzieś na serwis hyundaia niech chociaż diagnozę zrobią??Gdzieś jest opisana procedura resetu radia..
Nie każde marki mają dużo wpadek.. weźmy np nowe seaty leony 1.4 tsi czy 2.0 tdi 150km to bardzo udane silniki.. mam kilku znajomych użytkujących te auta:)
A skrzynie biegów w i40 te stare przedliftowe są mega fajne(hydrokinetyk) a nie jak nowe poliftowe i40-mają tak samo dziadowską skrzynie biegów jak cała reszta vw suche sprzęgła.. Nie wiem co z blachami w i40 ale w moim i30 z 2014 nie ma rdzy na blachach.. za to od spodu zawieszenie zaczyna korodować..
Nawigacja