Forum > i40 VF

Stuknięcie w automatycznej skrzyni i40, 1.7 CRDI 136km

(1/3) > >>

AgataZ:
Witajcie, ostatnio zwróciłam uwagę na dziwne stuknięcie po zmianie pozycji skrzyni automatycznej na pozycję D lub R(tylko )auto posiadam od 6 miesięcy i wydaje mi się że wcześniej nie słyszałam tych odgłosów. , przebieg auta to 68000tys.km  , nic nie szarpie. Podczas jazdy skrzynia zachowuje się normalnie , nie ma odczuwalnych zmian , wszystko jest wporządku,. Planuje poszukać w mojej okolicy serwis Hyundaia, ale może ktoś z Was miał podobny problem. ? Pozdrawiam

kacluk1987:
mogę spytać ile w niemczech kosztuje takie i40?? to kombi czy sedan?

AgataZ:
Witam , moje kosztowało 12.500  euro, ale to z komisu , więc pewnie od prywatnej osoby można taniej kupić. Kombi.

[ Dodano: 2019-04-08, 17:45 ]
A co do diagnozy objawów, to u mnie uszkodzony wał napędowy lewy przedni, tak chyba po polsku to się nazywa. Pozdrawiam

kacluk1987:
Nie do końca;) jest to półoś napędowa. Wał napędowy mają auta z napędem na tył: bmw, mercedes itp.. To trochę sporo auto w niemczech kosztowało.. W uk za ok 12tysięcy funtów mozna kupić 2015-2016 i40 kombi ze skrzynią automatyczna dct.. i podobnym przebiegiem od dealera hyundaia... Dużo po mieście jeździsz??

AgataZ:
Ok, dzięki za wytłumaczenie :-). Ale w Uk z kierownicą z prawej strony? Jeżdze i po autostradzie i po mieście i po zwykłych landówkach około 1500km miesięcznie w sumie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej