Forum > Sonata

[Sonata EU4] Podkładki pokrywy zaworów

(1/2) > >>

Chorazy:
Serwus, przymierzam się powoli do ogarnięcia wycieków spod pokrywy zaworów i zauważyłem, że w Polsce nie dodają podkładek do zestawów i praktycznie nigdzie nie można ich dostać. Moje prawdopodobnie już nie spełniają swojej roli i chciałbym je wymienić. W foxie sprzedają na sztuki po absurdalnej cenie 13zł za sztukę, a potrzeba bodajże 13... Napisałem w tej sprawie nawet do pobliskich serwisów Hyundai'a i Kii być może oni coś załatwią, byleby cena nie była z sufitu :-| . Najlepsze jest to, że na zachodzie są takowe zestawy, a w Stanach czy Korei nie występują chyba zestawy bez tych podkładek. To jest irytujące, że u nas dostępne są tylko zdekompletowane zestawy :evil: , a nie widzi mi się kupować w inter carsie za prawie 700zł zestawu kompletnych uszczelek na cały silnik, bo tylko tam takowe występują. Czy ktoś ma jakiś pomysł albo dojście do tejże części w sensownych pieniądzach? Jeżeli nic się nie znajdzie, a serwisy rozłożą ręce lub zawołają cenę z sufitu będę musiał takowe podkładki chyba sztukować :-/ . Wstawiam poniżej zdjęcie paczki z numerem katalogowym.

robaszek127:
Taki urok hyundaia i cen kosmicznych części.  Mi do getza za kawałek materiału czyli wygłuszenie maski wołali 400zł.  Takie gumki podobne pewnie kupi się za grosze w sklepie z częściami do maszyn rolniczych.

Hants:
robaszek127, skoro tak nie lubisz Hyundaia, to przesiądź się i nie rób siary. Rok temu mówiłeś, że kupujesz seata - i co? Nadal tutaj w Hultaju?

Części nie są specjalnie drogie. Z ciekawości zadzwonię do dilera.... Momento

[ Dodano: 2019-03-28, 11:15 ]
13zł za sztukę to świetna cena. W UK około 15zł za sztukę  (£3.01) :-D

Szukaj zamienników.

ELETomek:
Tak jak piszesz ceny oryginalnych części nie są przesadnie wygórowane w porównaniu do innych marek. Problem w tym, że do Hyundai jest mało zamienników.

Chorazy:
Dostałem odpowiedź od Pana z Kii, 12.85 brutto sztuka. Właśnie problemem jest w tym wypadku brak zamienników, aczkolwiek ojciec był u jednego z najstarszych sklepów motoryzacyjnych u nas w mieście i jakiś czas temu mieli taki kompletny zestaw razem z tymi podkładkami, niestety się sprzedał. Co ciekawe sprzedawca zasugerował, że taka podkładka może pasować chociażby z daewoo nubiry, lanosa i kosztują 2zł sztuka, nie wiem na ile to prawda, muszę to zweryfikować, szkoda tylko, że nie mam jak odkręcić chociaż jednej na porównanie i muszę posiłkować się zdjęciami z sieci.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej