Forum > i30 PD

Tylne głośniki grają ciszej?

(1/4) > >>

qbadm:
Takie szybkie pytanie: czy u Was też tylne głośniki graja ciszej niż przednie? Ustawiam radio na 10, daję balans na przód - gra głośno i dość ładnie, daję balans na tył (nie zmieniam głośności, cały czas na 10) i tylne głośniki graja duuuużo ciszej, prawie ich nie słychać... Tak ma być? Radio podstawowe z wyświetlaczem mono...

iPeace:
Ja to mam wrażenie że są tam wciśnięte po prostu głośniki niższej jakości. W rezultacie grają ciszej i gorzej...

robaszek127:
Jeśli głośniczki są wstawione takie jak z tej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/glosnik-drzwi-przod-hyundai-i30-2010-7606500500-6822122828
To raczej nie ma co oczekiwać cudów. 16cm głośniki najtańsze bo pewnie z papierową membraną.
U siebie w getzie mam z tyłu 16cm magnaty i grają tak sobie. Z przodu były wstawione zamist takich firmowych magnaty 13cm bo takie były fabryczne dystansy. Sam wymieniłem bo akurat takie miałem na 6x9 pioneery. Gra to o wiele lepiej z gwizdkami na słupkach.

dundy:
Głośniki z przodu i z tyłu są dokładnie takie same. Właśnie rozbierałem drzwi.
Wymieniłem na chwilę z przodu na Hertze DSK 165.3 ale niestety na radiu fabrycznym grają gorzej od fabrycznych. W

iPeace:
Hmm, rzeczywiście. Przejrzałem teraz na szybko internet i faktycznie pakują cztery takie same głośniki. Myślałem o wymianie tyłu, ale teraz widzę, że dużo by to nie dało...

PS. Z ciekawości, w jakim celu rozbierałeś drzwi? Test głośników, dodatkowe wyciszenie? Jak wygląda rozbieranie drzwi, miałeś jakieś pomoce dydaktyczne?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej