Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (11/35) > >>

kierownik1:
Witam.
A ja jeżdżę na oponkach letnich i zimowych w rozmiarze 215/70/R 16 firmy FALKEN i jak na razie nie zawiodły mnie, chociażby wczoraj, kiedy  miałem awaryjne hamowanie, bo pani w matizie nie zna się na znakach i na A-7 z prędkością na oko 80km/h wjechała mi z podrzędnej.
Pozdrawiam

niebrzydal:
Dokładnie 215/70/15-16 i jazda. Preferuje Głośniejsze, tanie z bieżnikiem sportowym Accelera Alpha lub tanie komfortowe, SAVA HP.

santa claus:

--- Cytat: "vanhelsing" ---Jeśli ktoś chce kupić dobre nowe opony taniej niż cena sklepowa,trzeba wiedzieć kilka rzeczy.Np.niewiele osób wie,że większość sklepów internetowych z oponami w Polsce,mimo różnych nazw jest własnością jednej firmy.Jeśli ktoś nie jest cierpliwy i nie szuka dobrze,to kupi opony drogo,mimo,że można taniej.Co nie zmienia faktu,że na 90% i tak kupimy w tej samej firmie.Najlepiej jest zadzwonić pod numer tel.podany na stronie i jeśli się ma zdolności negocjacyjne,to bez problemu można po kilku minutach rozmowy kupić komplet o 200 zł taniej.Zawsze to coś.Inna metoda: ustawić na znanej stronie internetowej z aukcjami  ;-) w ulubionych swój rozmiar opon,tak żeby wyświetlało nam powiadomienia o nowych aukcjach.Nowe aukcje są wyświetlane zaraz po północy i dobre opony w dobrej cenie nie dotrwają nawet do 8-mej czy 9-tej rano i nikt nie wie,że wogóle wystawione były.Trzeba co rano wstać wcześnie,przeglądać  i jeśli jest coś fajnego i zanim ktoś nas uprzedzi brać.To mozolne,ale dla cierpliwych nagroda-można naprawdę duuużo zaoszczędzić.
--- Koniec cytatu ---

Coś mi właśnie nie pasowało, dlaczego w jednym ze sklepów cena za oponę wynosiła 530 + koszty przesyłki a w innym tylko 450 i przesyłka gratis.
Na aukcjach niestety ceny wyższe niż można kupić w hurtowniach, nawet poranne wstawanie nie przyniosło rezultatów.
Oszczędziłem blisko 400 zł na komplecie i z tej radości planuje sanciakowi jakiś prezent - np. regeneracja felg :D - tylko trochę poczeka do wiosny ;P

DjKosmit:
:)

Jakie marki preferujecie ?? Tanie czy z górnej półki ?? Może jakieś przykłady dla zimówek, letnich czy całorocznych ??

Dzięki

vanhelsing:
Polecam na zimę Vredestein Wintrac 4Extreme i Pirelli Scorpion Ice&Snow.Po prostu bajka :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej