Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach
vanhelsing:
Jeśli ktoś chce kupić dobre nowe opony taniej niż cena sklepowa,trzeba wiedzieć kilka rzeczy.Np.niewiele osób wie,że większość sklepów internetowych z oponami w Polsce,mimo różnych nazw jest własnością jednej firmy.Jeśli ktoś nie jest cierpliwy i nie szuka dobrze,to kupi opony drogo,mimo,że można taniej.Co nie zmienia faktu,że na 90% i tak kupimy w tej samej firmie.Najlepiej jest zadzwonić pod numer tel.podany na stronie i jeśli się ma zdolności negocjacyjne,to bez problemu można po kilku minutach rozmowy kupić komplet o 200 zł taniej.Zawsze to coś.Inna metoda: ustawić na znanej stronie internetowej z aukcjami ;-) w ulubionych swój rozmiar opon,tak żeby wyświetlało nam powiadomienia o nowych aukcjach.Nowe aukcje są wyświetlane zaraz po północy i dobre opony w dobrej cenie nie dotrwają nawet do 8-mej czy 9-tej rano i nikt nie wie,że wogóle wystawione były.Trzeba co rano wstać wcześnie,przeglądać i jeśli jest coś fajnego i zanim ktoś nas uprzedzi brać.To mozolne,ale dla cierpliwych nagroda-można naprawdę duuużo zaoszczędzić.
Arni71:
Również podzielam ten pogląd, w swojej wypowiedzi dałem tylko przykład na zaoszczędzenie poważnej gotówki samym wyborem opon wielosezonowych zamiast zakupu 2 kompletów sezonowych tym bardziej że przy napędzie 4x4 opony całoroczne dobrze się spisują, nie proponowałbym tego przy napędzie na 1 oś.
Nie narzucałem sposobu wyszukiwania i/lub zakupu.
DjKosmit:
Panowie jakie opony polecacie do mojego santa fe ?? 235/65/R17 celuję raczej wielosezonowe. Wybierać najtańsze czy coś z wyższej póki ??
Dzięki!
Dareq36:
Witam . Ja mam założone Pirelli Scorpion STR wielosezon...i złego słowa nie moge na nie powiedzieć . Pozdro
DjKosmit:
Hey
Co możecie powiedzieć o tych oponach ??
Pirelli Scorpion ATR 235/65 R17 108H XL RBL
Nawigacja
[#] Następna strona