Forum > i30 FD

Wymiana żarówek H7

<< < (2/7) > >>

Yaro:
Włoży się włoży, zapewniam Cię  ;-)

shadow:
No być może, nie próbowałem :) Ale wolałem tego unikać :)

Yaro:

--- Cytat: "shadow" ---Jedne i drugie wymieniam jak opisałem powyżej.  
--- Koniec cytatu ---

Tak z ciekawości czy może w 1,4 jest to inaczej rozwiązane czy masz jakąś metodę wymieniając postojówkę po stronie pasażera, dekielko zaznaczyłem strzałką jak widać w 1,6 na drodze stoi wlew zbiornika spryskiwaczy szyb.

Odkręcasz też ten zbiornik?

wwojtas77:
Yaro a możesz dokładnie opisać jak zdemontować te klosze , bo po odkręceniu śrub jest ok, potem zaczynają się schody tzn. nie wiem jak wyciągnąć klosz na zewnątrz.

Yaro:
wwojtas77, Delikatnie ale spokojnie pociągam do siebie za pierwszym razem udało mi się wyjąć tylko od strony kierowcy, od pasażera sobie odpuściłem. Ale za drugim razem poszło już sprawniej (lekko uderzyłem rękę, ale naprawdę lekko) i wychaczyłem dwa reflektory, tylko powtarzam spokojnie, uważaj na przewody dokładnie oglądaj co i jak i nic na siłę jak nie jesteś pewien że dasz radę, odpuść sobie bo można uszkodzić zderzak (zarysować). Co do zbiornika spryskiwaczy podobno można go wykręcić czy coś zaraz to sprawdzę  ;-) nie da się wychaczyć samego lejka u mnie jest przymocowany do zbiorniczka na stałe, może po lifcie jest inaczej  :roll:
Tu jest instrukcja jak wymienić żarówki w i30

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej