Forum > i40 VF
Spalanie i40 1.6GDI tylko benzyny
zgierzak:
Witajcie.
Post ten na forum ma na celu porównanie spalania dla silników 1.6 GDI lub 2.0 benzyna i ewentualną diagnoze nawiązując do posta z forum borowa 2 na temat zmiennych gaz rozrządu i problemach z tymi to rozrządami.
Myślę że to pomoże we wstępnej analizie i ewentualnych postępowanoach co robić co sprawdzić.
Ponieważ niesprawny układ rozrządu powoduje wyższe spalanie i spadek mocy.
Ja jestem nowym.posiadaczem i40 1.6 i yeraz zimą wydaje mi się że mam duże spalanie więc chciałbym się dowiedzieć jakie inni mają wyniki.
mosiek_km:
Witam. Ja od roku leje tylko Verve i moje spalanie utrzymuje się na poziomie 7 litrów. W trasie wychodzi dużo mniej a miasto z literek więcej. Także moim zdaniem jest super. Dodam tylko że dwa razy musiałem niestety zatankować w tutejszej stacji paliw i spalanie od razu skoczyło do góry. Najwidoczniej silnik 1.6 jest czuły na jakość paliwa.
Pozdrawiam
zgierzak:
Wiesz co jakoś słabo wto wierze żeby paliwo miało wpływ na spalanie no ale może jeszcze mało wiem
Poproszę dalej o jakieś przykłady spalania
mosiek_km:
Hmm. No pisze co widzę. Nie mówię że auto pali od razu 10 litrów, tylko jest to wtedy spalanie na poziomie np. 7.2 -7.3. A mieszkam w rejonie gdzie niestety paliwo jest ostro chrzczone :) A te Twoje spalanie to jakie jest ? Skoro Twoim zdaniem jest duże?
zgierzak:
Nie moje spalanie opieram na tym co pokazuje komputer średnie na 100 km więc u mnie jest 10.7 l/100km
[ Dodano: 2019-02-15, 07:21 ]
Jak jeździsz?? Chodzi mi o dynamike czy jak dziadek i jaki są jednorazowe dystanse
Nawigacja
[#] Następna strona