Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Stuki w silniku po rozgrzaniu ???
lukaszpiast:
Witam od jakiegoś czasu niepokoi mnie stukot na rozgrzanym silniku z okolic lewego przedniego koła ( od pasażera ) na zimnym silniku wszystko wpozadku santa fe cm 08r 2.2CRDI 150km 4x4 silnik ma przejechane 218 tys na oleju przejechane 7tys niedługo wymiana oleju był zalany varvoline syn power FE 5W30 . Nie mam pojęcia kiedy to się zaczęło , te stuki zauważyłem dopiero teraz , może olej nie taki? Może coś się zepsuło ? Proszę o pomoc . Niedługo wkleje filmik z porannego odpalenia jak jest wszystko jest wpozadku i po powrocie z pracy jak słychać te stukanie w okolicach lewego kola. Proszę o pomoc i pozdrawiam...
Filmik po przyjeździe do domu z pracy
//www.youtube.com/watch?v=u1Ezn5fpfzY
Filmik z porannego uruchomienia zimny silnik
//www.youtube.com/watch?v=xGOs_s0-9Xo
Piotrek79:
Coś to nie działają te lubi do YT.
No to silnik 2.2 crdi więc może być najczęstsza usterka-panewki.
lukaszpiast:
Joz teraz powinny działać te linki , a to nie jest tak jak panewki uszkodzone to czy ciepły czy zimny powinny stukać?? A u mnie tylko na rozgrzanym stukają..
Piotrek79:
Ten film pod tytułem tajemnicze stuki to mi podchodzi pod uszkodzone sprzęgło alternatora(koło pasowe paska)
lukaszpiast:
Czyli najpierw sprawdzić sprzęgieł od alternatora i koło pasowe ? A jeśli to nie będzie to to dopiero zmieniać olej na inny?
Nawigacja
[#] Następna strona