Forum > i40 VF

Wymiana poduszek silnika

<< < (2/2)

Pajaro:
jacekrys, Wymieniałeś w ASO? Wszystkie poduszki? Jakie miałeś objawy?

jacekrys:
puduszki wymienione u mechanika (naprawde dobrego) objawy i sugestie moje, on tylko potwierdził co trzeba wymienić, Poduszki wszystkie do wymiany, po popuszczeniu ramy posypały się całkowicie. Objawy??  metaliczny stuk przy zmianie biegów, zwlaszcza pomiedzy 1 a 2 Nie zawsze ale często, taki sam efekt przy ruszaniu z miejsca i zganieciu silnika,  przy progach zwalniających czulem lekkie szarpanie do przodu. Ogolnie przy okazji wykryl lekko luzny drązek kierowniczy i poszedł do wymiany, a dzisiaj zrobiona zbieżność całego auta. Efekt ??  prawie  bajka nie jazda, Jazda autem sprawia radość zwłaszcza ze moje 136km naprawde fajnie sie kreci.

Pajaro:
jacekrys, Ja mam trochę inne objawy- drgania podczas postoju. Poduszki nowe czy używane? Gdzie zamawiałeś?

Maucinek:

--- Cytat: "jacekrys" ---puduszki wymienione u mechanika (naprawde dobrego) objawy i sugestie moje, on tylko potwierdził co trzeba wymienić, Poduszki wszystkie do wymiany, po popuszczeniu ramy posypały się całkowicie. Objawy??  metaliczny stuk przy zmianie biegów, zwlaszcza pomiedzy 1 a 2 Nie zawsze ale często, taki sam efekt przy ruszaniu z miejsca i zganieciu silnika,  przy progach zwalniających czulem lekkie szarpanie do przodu. Ogolnie przy okazji wykryl lekko luzny drązek kierowniczy i poszedł do wymiany, a dzisiaj zrobiona zbieżność całego auta. Efekt ??  prawie  bajka nie jazda, Jazda autem sprawia radość zwłaszcza ze moje 136km naprawde fajnie sie kreci.
--- Koniec cytatu ---

wymieniałeś poduszki silnika czy skrzyni? przy jakim przebiegu? Ja mam 160tys. Metaliczny dzwiej przy zmianie 1 na 2 czasem sie pojawi. Dodatkowo w zimie silnik ma wieksze drgania na wolnyc obrotach, jak jest cieplo to nie ma takiego problemu

jacekrys:
Poszły do wymiany poduszki silnika przebieg 56tys mil,  to jakies okolo 96 tys km. U mnie rowniez silnik mial wieksze drgania ale dopiero jak sie rozgrzał,  Ogolnie dobijało mnie to szarpanie przy progach zwalniajacych i czasem przy zmianie biegów. Mam auto od stycznia, z poczatku to był koszmar. Po jakims czasie tak sie nauczylem ze tylko sporadycznie stukało, Teraz czuje przysiadanie auta ale zadnego stuku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej