Forum > i40 VF

Auto Hold nie działa

<< < (2/3) > >>

dragoks:
Problem w tym że mam automat nie manual

Kolpak:

--- Cytat: "dragoks" ---Czy znalazłeś przyczynę nie działającego autohold? Mam dokładnie ten sam problem. Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Tak, Alfred miał rację :D
Sprawdź maskę!
Sprawa co najmniej śmieszna, ale prawdziwa.
Naprawiałem auto klientce/znajomej. Przy kolejnej wizycie zgłosiła bodajże, że alarm jej jakoś nie błyska odpowiednio kierunkami (pomyślałem, że znów jakieś głupoty wymyśla) i faktycznie, zacząłem przyglądać się tematowi i wyszło, że czujnik od zamknięcia maski nie reaguje. Pierw kabelki, styki itp., a okazało się, że w masce nie było gumowego odbojnika, który ten czujnik powinien dotykać..
Wcisnąłem tam zawór od koła, pasował idealnie i po problemie..alarm działa, AH naprawiony :)

dragoks:
Dziękuję kolego za radę. Sprawdziłem właśnie czy jest ten odbojnik.. No nie ma więc pewnie to przez to :) aktualnie jeszcze nie sprawdzałem czy to akurat to jest jedyna przyczyną ale wszystko wskazuje na to że to to :) wstawię jakiś odbojnik i dam znać. Półki co dziękuję i stawiam wirtualne piwko

pomorzanin_I40:
Witam,

czy istnieje możliwość sprawdzenia czy na wyposażeniu znajduje się AUTO HOLD - gdzie i w jaki sposób mogę to sprawdzić ?

sebaf86:
witam sprawdź czy masz gumowy korek który potwierdza zamknięcie maski miałem ten sam problem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej