Autor Wątek: kontrolka zapiecia pasow  (Przeczytany 2306 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wlad

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« dnia: 22 Czerwiec 2008, 16:14:13 »
witam!
sytuacja jest taka-po wlaczeniu zaplonu kontrolka miga kilka sekund,a nastepnie gasnie-mimo,ze pasy nie sa zapiete.pod siedzeniem znalazlem przewod z kostka idacy do instalacji,natomiast nie ma zadnego przewodu idacego od pasow[poza dwoma ktore sa juz zajete].
porownalem to z atosem-tam kontrolka swieci swiatlem ciaglym i wylacza sie dopiero po zapieciu pasa.ale po odpieciu przewodu nie swieci od razu po wlaczeniu zaplonu.
pogrzebalem w google i okazuje sie,ze co firma/model to inny obyczaj.
np.w niektorych oplach po 6 sek.mrugania tez gasnie bez wzgledu czy pasy sa zapiete.
wiec czy takie zachowanie kontrolki jest prawidlowe?
nie jest to wprawdzie sprawa zycia i smierci,ale irytuje mnie ze WIEM o jakiejs potencjalnej niesprawnosci ...

Grzesik1

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwiec 2008, 21:02:12 »
nie wiem jak w nowych lantrach, ale u mnie jest taka kontrolka. po zalaczeniu zaplonu miga kilka razy i gasnie... jesli chodzi o przewod pod siedzeniem to gdzies kiedys czytalem ze to do podgrzewania siedzenia :)

Cendra

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwiec 2008, 00:07:08 »
możliwe, że kontrolka działa na zasadzie przypominacza ;-) Miga, żeby była lepiej widoczna 8-)

wlad

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Czerwiec 2008, 08:21:10 »

nie wiem jak w nowych lantrach, ale u mnie jest taka kontrolka. po zalaczeniu zaplonu miga kilka razy i gasnie

czyli mozliwe ze TTTM...

e-gen

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Czerwiec 2008, 09:29:36 »
a mnie się nic takiego na desce nie zapala, mimo iż mam sprawną kontrolkę - pod fotelem mam wtyczkę, ale nie jest do niczego wpięta, co gorsze nie widzę żadnego przewodu do którego mogłaby zostac wpięta.

Mile widziane fotki U WAS spod siedzenia :)

Cendra

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwiec 2008, 14:04:13 »
ale Lantra i Elantra to klasa wyżej niż Accent :-P
wolne wtyki pod siedzeniami to mi bardziej pasują do podgrzewania... ale ja nie wiem, ja sie nie znam, mam S-coupe :-P

jarded

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwiec 2008, 00:36:28 »
U mnie sytuacja podobna jak u e-gena. Przewód biegnący od pasów kończy się... kostką pod siedzeniem. I tyle, do niczego nie jest podpięta i nic nie wskazuje na to,że gdziekolwiek można ją podłączyć.

e-gen

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Czerwiec 2008, 00:42:03 »
jak uporam się z klimą zamierzam to zbadać 8-)

wlad

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Czerwiec 2008, 11:47:13 »
z tego co pamietam,to w moim accencie takze byla niewykorzystana kostka pod siedzeniem-ale szla od instalacji samochodowej,a nie od pasow.natomiast was zmartwie -w moim accencie kontrolka dzialala normalnie tzn.palila sie do momentu zapiecia pasa.natomiast nie bylo sygnalu akustycznego.

chris.fm

• Gość
kontrolka zapiecia pasow
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Grudzień 2008, 17:27:31 »
U mnie też jest kostka pod siezdzeniem. Wyjaśnił juz ktoś tą zagadkę gdzie ją można podpiąć?