Autor Wątek: Hyundai ix35 nie odpala  (Przeczytany 6932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qlakier

• HKP
  • **
Hyundai ix35 nie odpala
« dnia: 27 Styczeń 2019, 14:17:34 »
Witam mam problem z odpaleniem po wciśnięciu przycisku start rozrusznik nie kreci zegary gasną nic się nie dzieje. Akumulator dobry, bezpieczniki sprawdziłem niby dobre.

Offline Robik

• Giełda
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Styczeń 2019, 06:39:21 »
Obstawiam czujnik wcisniecia sprzegla byla kiedys akcja serwisowa na ten element.

Offline qlakier

• HKP
  • **
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2019, 07:48:13 »
Też o tym czytałem można go sprawdzić rozpisać na kostce i zrobić zwore? Samochód jest z Niemiec w Polsce akcja taka objęła by ten samochód?

Offline Robik

• Giełda
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Styczeń 2019, 08:33:47 »
Jezeli w okresie gwarancji auto nie mialo w DE wymiany czujnika to powinni to w ASO zrobic za free, pozostaje odpalenie auta na zapych podjechanie do serwisu i wyniana czujnika - o ile diagnoza jest trafna :). Wymiana w ramach gwarancji trwala 5 min wiec nie jest to specjalnie trudne. Zawsze mozesz zadzwonic do ASO podac VIN i sprawdza czy auto mialo wymieniony czujnik dowiesz sie przynajmniej czy maja czesc  na stanie. Powodzenia i daj znac na co zachorowal Twoj egzemplarz

Offline qlakier

• HKP
  • **
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Styczeń 2019, 10:48:41 »
Dzwoniłem włąśnie do serwisu hyundai zapytałem o akcje serwisową Pan  powiedział że był na akcji ale nie jest wpisane co było robione. Dzisiaj odstawiam do serwisu sama diagnoza od 154zł.

Offline beam_beer

• Giełda
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Styczeń 2019, 19:26:49 »
Takie objawy występują niezależnie od typu, czy marki samochodu przy złym styku na akumulatorze/masie/masie do silnika.

Offline qlakier

• HKP
  • **
Hyundai ix35 nie odpala
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Styczeń 2019, 15:13:43 »
Samochód odebrany miałeś racje Robik czujnik wciśnięcia sprzęgła wymieniono i jest git.