Forum > i40 VF

[i40 VF] Słychać szumy tylnych opon

<< < (3/3)

Mariusz 71:

--- Cytat: "lukaszflis" ---A może jest to kwestia zastosowanego wygłuszenia tylnych nadkoli oraz kabiny w tylnej części. Nie bierzecie tego pod uwagę? może wygłuszenie bagażnika i tylnych nadkoli matą bitumiczną by przyniosło efekt wygłuszenia w/w szumów?
--- Koniec cytatu ---

Właśnie też się nad tym zastanawiam czy chodzi o wygłuszenie. Mechanik wymienił łożyska z piastą, tarcze, klocki a ja dalej słyszę szum podczas jazdy a mechanik mi mówi  że ten typ auta tak ma bo ma identyczne takie same auto które przyjeżdża czasami do niego na serwis i sprawdzał to.

Venom:
jeździłem chyba z 10 różnymi sztukami I40 na różnych oponach. Zawsze jest mniejszy lub większy ale hałas .Ten typ tak ma .

Mariusz 71:
Zostało mi tylko wygluszyć nadkola, bagażnik i powinno pomóc. Robił ktoś z Was taki zabieg i gdzie polecacie wygłuszenie?

Mariusz 71:
Wygłuszylem: nadkola tył ,  bagażnik, tylna klapa bagażnika , siedzenie tył, pod siedzeniem, zmieniłem opony
na ciche . Jest dużo lepiej ale to jeszcze nie to co chciałby mieć. Chyba wygłuszę jeszcze uszczelki w drzwiach, nadkola przód i może silnik :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej