Forum > i40 VF

Temperatura silnika w i40 1.7 crdi

<< < (5/8) > >>

XT1097:
Ok i rozumiem, że wiatrak na chłodnicy nie jest włączony? Wtedy kiedy stoisz i silnik pracuje, wiatrak nie pracuje?
Sprawdzę u siebie w spalinie jak to się zachowuje w tych temperaturach tzn czy temperatura płynu zacznie spadac. Póki co cały czas jeżdżę elektrykiem.  Dam znać.

Ziku90:

--- Cytat: XT1097 w 28 Listopad 2024, 15:57:39 ---Ok i rozumiem, że wiatrak na chłodnicy nie jest włączony? Wtedy kiedy stoisz i silnik pracuje, wiatrak nie pracuje?
--- Koniec cytatu ---

Wiatrak pracuje cały czas bo mam klimatyzację włączoną bez przerwy. Mechanik mi powiedział, że tak to działa. Nie wiem ile w tym prawdy.

Dodaję screen z trasy A4 Rzeszów - Kraków. Jak widać jak auto jedzie stałą prędkością autostradową to i temperatura w miarę się trzyma, średnia wtedy ~90. Natomiast zwolnienie czy zatrzymanie skutkuje już spadkiem (widać po 17:17). Przed wjechaniem na autostradę (niska prędkość, korki) też ta temperatura nie chce dojść do 90.

XT1097:
No to wszystko gra. Masz takie spadki na postoju bo masz włączony wiatrak. Wyłącz klimę, wiatrak się wyłączysz i będziesz miał to czego oczekujesz.

Cobra_JM:
A może ma termostat uszkodzony że nie zamyka obiegu ?. Miałem tak ze 2 razy ale w innych autkach.

robaszek127:
Raczej może być termostat co się nie domyka. On powinien trzymać temperaturę silnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej