Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici

<< < (15/51) > >>

Piotrek79:
Jak się to fachowo nazywa to nie wiem,ale coś takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7521786627

WookieWroc:
A do wymiany trzeba połowę silnika rozbierać ?

Piotrek79:
Eeeee prosta robota nawet pod blokiem to zrobisz. Trzy śrubki,dwie rurki od paliwa i pompa na wierzchu.

[ Dodano: 2019-01-02, 20:33 ]
Strzałka to pompa cr

WookieWroc:
Nie nagrałem nic bo tyle śniegu było że ciężko było chodzić...

Natomiast w związku z tym że raczej nic poważnego z silnikiem się nie dzieje (oprócz pokrywy zaworów która się lekko poci) to postanowiłem coś ulepszyć w środku i na początku idzie pod młotek oświetlenie bo jest dość ciemno i chcę dać tam ledy.
- Te lampki bagażnika i wnętrza w podsufitce, wystarczy czymś podważyć między plastikami i to szkiełko wyjdzie?
- Lampki w drzwiach, szkoda że nie jest zrobiona pół na pół czyli to bliżej rogu białe, żeby oświetlać chodnik a wyżej czerwone, żeby ostrzegać przed otwartymi drzwiami... Może jest jakiś DIY żeby zrobić taką dwukolorową lampkę ?
- Mam uszkodzony schowek a dokładniej ten mechanizm otwierania, widziałem że jest kilka kolorów schowka i trzeba dobrać do wnętrza... gdzie na schowku szukać oznaczenia jaki to kolor? patrzyłem z przodu i nie widziałem nic takiego
- Mam wersję z szyberdachem i ta podsufitka ruchoma dosyć ciężko działa, można to jakoś upłynnić ? wd40 prysnąć na tą listwę po której się rusza podsufitka ?
- Kompas to tylko kompas czy ma jeszcze jakieś funkcje, ustawienia itp ?
- W trakcie jazdy można wcisnąć przycisk 4WD Lock? czy tylko na postoju ? dzisiaj było bardzo ślisko i nie wiedziałem czy to włączyć czy nie...

Piotrek79:
Co do schowka to w moim Tucsonie jak go wykrecisz to z tyłu jest naklejka i tam jest coś opisane.
Co do przycisku 4wd to ja wciskałem i nic się nie dzieje. Zresztą to jest elektronika  i pewnie komputer w jakimś stopniu nad tym czuwa.
Co do lampek to nie wiem jak jest w sanciaku ale w Tucsonie podważasz szkło i wychodzi. Lampki w drzwiach to chyba trzeba ściągać boczek przynajmniej w moim.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej