Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici

<< < (49/51) > >>

WookieWroc:
Panowie, na początku roku zamontowałem w firmie car audio jakieś średniej jakości głosniki z tyłu, dałem chyba 800zł za dwie sztuki no i słabo to gra, pierdzi itd, na 100% jest to wina wygłuszenia i plastików z tyłu... chcę je przenieść do drzwi a z tyłu żeby w ogóle nie było głośników... Ktoś z was robił taki zabieg? głownie chodzi mi o demontaż tych z tyłu, na co trzeba uważać, co odkręcić itp ?

volcan:
Pomysł bez sensu szczerze mówiąc - szczególnie usunięcie głośników tylnych, które budują scenę.

Jakie są te "średnie" głośniki (jaki typ)? Masz z przodu tweetery w trójkątach przy lusterkach, czy trójdrożne głośniki w drzwiach? Wiesz, że z tyłu fabrycznie były montowane głośniki dwudrożne, więc jeżeli "specjaliści" zamontowali zamienniki a z przodu masz fabryczne trójdrożne, to montując dwudrożne bez dołożenia zwrotnic i tweeterów będziesz mieć dźwięk pozbawiony wysokich tonów? Instalacja w drzwiach oczywiście będzie do przerobienia, gdybyś chciał zamontować głośniki niefabryczne (z tyłu już masz na pewno obcięte końcówki).

Potwierdza się stara zasada... Jeżeli nie robi się kompleksowego wygłuszenia i nowej instalacji, lepiej jest zostawić fabryczne audio zestawione z takich komponentów, jakie producent przewidział.

WookieWroc:
Przód mam nie ruszany, tył tylko zmieniony na audio-technica dwu-drożne. To nie wiem co mam robić, obecnie te z tyłu się marnują bo mam całkowicie wyłączone, tylko przód gra...

WookieWroc:
?????????

WookieWroc:
Panowie, na jakiej zasadzie działa w końcu ten napęd 4WD a w zasadzie ten przycisk który jestw wersji 4WD z napisem LOCK, kiedy go włączacie ? tylko w zimie na śliskim i w błocie ?? ja go ostatnio włączyłem po ulewie i nic nie czułem, żadnej różnicy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej