Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici
WookieWroc:
To już wszystko rozwiązane, ale jak u Ciebie po włączeniu 4WD bardziej maska dostaje wibracji to coś nie tak jest...
Piotrek79:
--- Cytat: "kaskipl" ---
Dzięki
Jako laik zadam pytanie , proszę nie krzyczeć od razu.
Czy powinienem mieć lub mam w swoim autku AGR i/lub chłodnice spalin ?
--- Koniec cytatu ---
EGR masz na pewno i chłodnice spalin też.
Czasem te chłodnice lubią puścić i spala płyn chłodniczy w ekstremalnych przypadkach pompuje spaliny do układu chłodzenia.
Objaw uszczelki.
WookieWroc:
Piotrek a jeśli dam automat na tzw manual i nie będe zmieniał biegów to co? głupio pytać bo mogę sprawdzić, no własnie ale boje się żeby coś nie uszkodzić.
Piotrek79:
Uuuu,ale o co chodzi???
No jak dasz automat na manuał to masz normalny manual który w pewnym stopniu jest pod kontrolą komputera np nie pozwoli ci wrzucić za wysokiego biegu w stosunku do prędkości i obrotów silnika a poza tym to wszystko podobnie jak w zwykłym manualu.
Jak masz na jedynce i puścisz gaz czy naciśniesz hamulec no to automatycznie daje ci na luz.
W sumie ja tego bardzo rzadko używam. Najczęściej w zimie jak trzeba wyjechać z jakiegoś śniegu to daje na manuał bo wtedy ciągnie np tylko na jedynce a nie będzie zmieniał na wyższe biegi. Możesz też używać manuale do zjazdów w górach i hamować silnikiem żeby oszczędzić hamulce.
kaskipl:
--- Cytat: "Piotrek79" ---EGR masz na pewno i chłodnice spalin też.
Czasem te chłodnice lubią puścić i spala płyn chłodniczy w ekstremalnych przypadkach pompuje spaliny do układu chłodzenia.
Objaw uszczelki.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za informację
Zrobię test powijając chłodnicę spalin w obiegu chłodzenia. Jak się poprawi to ona , jak nie to gorzej :(
W Santa Fe chłodnica spalin znajduje się w tym samym miejscu co w Tusonie ?
Zna ktoś może średnice przewodów wodnych do chłodnicy spalin ?
Nawigacja
[#] Następna strona