Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici

<< < (31/51) > >>

kaskipl:
Witam wszystkich
Jakiś rok temu kupiłem Santka 2005 2.0 CRDI 125km, w sumie dotąd sprawował się super.
Ale . Pojawił się dziwny problem z ogrzewaniem, na zegarach nabija temperature właściwą ale ciepłego jeszcze długo nie było. Przy wymianie oleju kazałem wymienić i płyt w chłodnicy tak na wszelki wypadek. Mechanik powiedział że powinno się odpowietrzyć i być ok. Cóż nie było , przez korek wywaliło sporo płynu. Podejrzenie - korek. Kupiłem ko rek firmy Gates i niby się polepszyło.
Ale jak zrobiło się cieplej problem powrócił. Dolany płyn oddaje w całości.
Poza tymi objawami nic nie zauważyłem , straty mocy, płynu w oleju ani odwrotnie.

Jakaś dziwna procedura odpowietrzania w VGT jest ?
A może co mnie mniej cieszy uszczelka lub głowica :(.
Jakiś doświadczony kolega się wypowie ?

Piotrek79:
Może być uszczelka.
Tu się samo ma odpowietrzyć.

kaskipl:
Dzięki

Jako laik zadam pytanie , proszę nie krzyczeć od razu.
Czy powinienem mieć lub mam w swoim autku AGR i/lub chłodnice spalin ?

WookieWroc:
U mnie z pompą sytuacja taka że oprócz uszczelnienia to wałek też do wymiany, 1000zł takie coś

kaskipl:

--- Cytat: "WookieWroc" ---
1. Mam polifta z przyciskiem 4WD po lewej, sprzedający po spytaniu czy w razie poślizgu do 40km/h napęd na 4 koła automatycznie sam się dołącza to powiedział że nie, że tylko są kontrolki ale nic samo się nie wlącza, trzeba wcisnąć przycisk dopiero wtedy... Coś zwalone jest czy ma rację ?
--- Koniec cytatu ---

U mnie tak samo działa 4WD. Po wciśnięciu napęd się załącza, zresztą to czuć.
Tylko czasami maska wtedy dostaje u mnie wibracji :)

2. Po ustawieniu klimatyzacji albo samego nawiewu na nogi, po stronie pasażera jest nawiew raz zimny raz ciepły, z innych kratek daje bardzo mocno ciepło tak jak powinno być przy ustawieniu np 30 stopni a tam na nogi po prawej stronie takie coś...
--- Koniec cytatu ---

Nigdy czegoś takiego nie miałem

3. Szyba pasażera otwiera się jedynie przy wciśnięciu przycisku u kierowcy, ten przycisk u pasażera nie działa, jakaś przypadłość w tych santa fe bo już drugi raz takie coś widzę ?
--- Koniec cytatu ---

U mnie działają wszystkie przełączniki szyb.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej