Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici
WookieWroc:
A to wszędzie tak jest, jednym robią lepiej, drugim gorzej, nie ma warsztatu albo serwisu gdzie wszyscy zadowoleni.
volcan:
Ogólnie o gwarancji zapomnij - jeżeli nie oddałeś całego samochodu do nich. Montaż gdziekolwiek poza ich warsztatem = brak gwarancji.
Piotrek79:
Ja nie wiem. Jak to jest warsztat który się tym profesjonalnie zajmuje to co się może stać z uszczelnieniem takiej pompy??
Ja robiłem to sobie sam w warunkach podworkowo/warsztatowych bez zaplecza nie wiadomo jakich maszyn i narzędzi i już ponad rok pompa śmiga aż miło i sucha jak pieprz.
WookieWroc:
A mogło być tak że zwykły wężyk pękł albo poluzował się a oni niby regenerują pompę i narobią mnie na kasę? Nie wierzę mechanikom i warsztatom...
Piotrek79:
No do pompy przychodzą dwa wężyki poliamidowe które mają swoje uszczelki i mogły puścić,ale ja bym obstawiał jednak rdzę i uszczelnienia glowiczek bo w tych pompach to częsty przypadek.
Według mnie nie masz się czym przejmować bo to prosta robota i ciężko tam coś zepsuć. No chyba,że ktoś to będzie robił w piaskownicy i po pijaku;)
Nawigacja
[#] Następna strona