Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM 2.0CRDi 125km 2005 rok - pytania nowego właścici
WookieWroc:
To była podstawa...
WookieWroc:
Spytałem na fb więc spytam i tutaj
[Santa Fe SM 2.0CRDi 2005r.]
1. Czy ktoś z was dodawał do kół dystanse? fabrycznie te koła są wg mnie za bardzo schowane, dodając do tego "szerokie" błotniki z przodu i z tyłu trochę to wygląda słabo... ktoś z was poszerzał "lekko" Sanciaka ?
2. Czy normalnym jest że w automacie w czasie jazdy około 70 na godzinę i przy wciśnięciu pedału do podłogi skrzynia ma opóźnienie około sekundy zanim zacznie przyśpieszać? Ostatnio miałem okazję do wyprzedzenia i trochę mnie to przestraszyło, takie odczekanie jakby... być może to normalne bo nie miałem nigdy diesla z turbo, natomiast w subaru 3 litrowym lepiej to wyglądało ale tam był wolnossak i benzyna.
Piotrek79:
Co do dystansów w koła to czemu nie. Cały świat tak poszerza różne samochody i jest ok tylko z rozsądkiem.
Co do tej zwłoki przy przyspieszaniu to jakaś jest przynajmniej w moim Tucsonie. Raz,że te skrzynie nie są jakieś nowoczesne i demonami szybkości nie są,one raczej mają znosić duże przebiegi.
Dwa,że samochody też trochę ważą i to też jakoś pewnie wpływa na przyspieszenie. Ja w moim już się nauczyłem pokory i wiem że jak wyprzedzać to dwa razy trzeba to przemyśleć :) ;) ale za to samochód pierdzi ,sapie a na miejsce zawsze bezawaryjnie dojedzie czy to zima czy lato :)
WookieWroc:
Ok następna kwestia, mam 182cm wzrostu i w każdym poprzednim aucie miałem odpowiednią ilość miejsca. W Santa Fe jest jego najmniej a to największe auto jakie miałem... Chodzi o to że fotel kierowcy za mało odsuwa się do tyłu przez co pozycja za kierownicą a głownie nogi są cały czas ustawione średnio wygodnie... ktoś z was ma podobne spostrzeżenia ?
WookieWroc:
Panowie, w santa fe 2005 2.0CRDi, od strony rozrządu jest osłona silnika i do tego osłona rozrządu czyli takie coś??:
https://allegro.pl/oferta/oslona-rozrzadu-santa-fe-i-2-0-crdi-7156806195
oraz
https://allegro.pl/oferta/oslona-rozrzadu-hyundai-santa-fe-i-2-0-crdi-7156776008
czy jak to wygląda? bo u mnie jak patrzę od strony koła to widać rozrząd i paski, tak samo jak patrzę od góry jakby od strony maski
Nawigacja
[#] Następna strona