Forum > i30 PD

Chlapacze do Hyundaia i30 Pd

(1/4) > >>

mateusz_89:
Witam wszystkich,
Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem nowego Hyundaia i30 Wagon.
Zastanawiam się nad kupnem chlapaczy, aby chronić progi i drzwi, jednak nie jestem przekonany co do estetyki tego rozwiazania.
Zastanawiam się na ile ta dodatkowa ochrona jest tak naprawde potrzebna i warta dokładania nienajpiękniejszego elementu, za nie małe pieniądze.
Ma ktoś może jakieś spostrzeżenia albo doświadczenia w temacie słuszności montażu chlapaczy ?
Pozdrawiam :)

iPeace:
Również zastanawiam się nad montażem, głównie żeby chronić lakier w dolnych partiach przed kamieniami, ale na zdjęciach nie wyglądają jakby miały zrobic dużą różnicę... Montował ktoś może i ma porównanie?  Da radę samemu zamontować bez rozbierania połowy auta?

tomilipin:
Ja mam doświadczenia z chlapaczami jeszcze z czasów Getza - siedlisko wilgoci, brudu i rdzy, a zimą śniegu i lodu (sól gratis).

Tak przy okazji, kiedyś miałem drobne otarcie Getzem i ubezpieczyciel zamiast "chlapacz" mówił "fartuch". Potwierdza ktoś, że to jest prawidłowa nazwa?

ryli1:
Ja mam zamontowane 4 szt. od nowego jako gratis od dealera. Wyglądają raczej estetycznie, błota i brudu na przednich drzwiach  i tylnym zderzaku nie widać , więc chyba spełniają swoją role, ale nie mam porównania jak jest bez nich.

ajoter:
Ja zakładałem przed zima. Co zauważyłem to nie ma syfu na drzwiach i progach.Jak ich nie miałem to drzwi i progi były ubrudzone wiec chyba swoja funkcje spełniają.
Koszt :
chlapacz przedni 97,99
chlapacz tylni 99,22
montaż przód i tył 30,75
Robiłem to przy zmianie opon.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej