Forum > i20
[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.
misbubumis6:
Brawo.
misbubumis6:
Ciekawe czy, żeby naprawić ten błąd wystarczy wgrać oprogramowanie, czy należało by wymienić jakieś części bądź część?
1krzys:
Kwestia oprogramowania , myślę że części niesprawne powodowałby jakieś błędy . Ja nawet chciałem wgrać nowe , kontaktowałem się z firmami od chip tuning w krk , niestety od każdej usłyszałem to samo, że póki co nie mają odpowiedniego sprzętu do odczytania sterownika do tych najnowszych i20.
misbubumis6:
To aż taki problem żeby wgrać poprawiające oprogramowanie?
To nie jest jakiś błahy problem typu skrzypiące plastiki tylko wachania obrotów silnika.
O ile takie coś już wystąpiło a nie powinno, to czym prędzej powinni to naprawić albo... zaprzestać produkcji tej jednostki.
Ludzie kupują nowe samochody, zeby miec przez iles tam lat spokój, a nie potem walczyć i użerać się o oczywistą rzecz jaką jest zgodność towaru z umową bez wad.
Ciekawe czy oni wogóle to naprawą?!
de_assis:
Zapewne nie przypuszczali, że takie coś wyniknie, więc naprawa to dla nich spora strata, a zysk już mieli zaplanowany. Tobie naprawią, to zgłoszą się kolejni. Nie lubię źle pisać o Polsce, bo na zachodzie wcale mi się nie podoba, ale akurat jeżeli chodzi o tego typu sprawy, to jesteśmy afryką. Raczej jeszcze za mały rynek aniżeli np. niemiecki, żeby sami z miejsca prosili się o naprawę tego co zepsuli, nie wspominając już o USA. Bardzo współczuję Wam wszystkim, ja mam i20 2009 i pamiętam jak kolejno wysypywały się klamki, rdzewiejące klapy, sprzęgła, człowiek tylko nerwowo czekał, aż w jego modelu wystąpi taki sam problem jak u właścicieli którzy już go opisali. Powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona