Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Kontrolka niski poziom oleju.

(1/2) > >>

Taxidriver:
Witajcie witajcie. Problem wczoraj wracając do domu w trasie zaczęła pojawiać się kontrolka niskiego poziomu oleju. Tak na prawdę dopiero pod sam koniec trasy ,ok 700 km, jak wysadziłem kumpla pod domem. Rano biegiem na zimnym silniku sprawdzam stan jest ok, nigdzie nie cieknie silnik suchy ktoś spotkał się z czymś takim?  Czy łączyć to z błędem P2015( kolektor klapy nastawnik ) pojawił się raz w trasie po uruchomieniu, po skasowaniu nie pokazał się 2 dni.

Piotrek79:
W tych silnikach 2.2 to może być wszystko. Ogólnie nie mają dobrej opinii. Często przekręcają się panewki.

tomspeed:
nie ma w tym samochodzie czegos takiego jak kontrolka niskiego poziomu oleju,
ale jest za to kontrolka niskiego cisnienia oleju, a to spora roznica.

volcan:

--- Cytat: "Taxidriver" ---Witajcie witajcie. Problem wczoraj wracając do domu w trasie zaczęła pojawiać się kontrolka niskiego poziomu oleju. Tak na prawdę dopiero pod sam koniec trasy ,ok 700 km, jak wysadziłem kumpla pod domem. Rano biegiem na zimnym silniku sprawdzam stan jest ok, nigdzie nie cieknie silnik suchy ktoś spotkał się z czymś takim?  Czy łączyć to z błędem P2015( kolektor klapy nastawnik ) pojawił się raz w trasie po uruchomieniu, po skasowaniu nie pokazał się 2 dni.
--- Koniec cytatu ---

Kontrolka oleju może migać przez uszkodzone panewki. Jeżeli sam czujnik ciśnienia oleju i instalacja są OK, to raczej wypadałoby tam zerknąć, póki silnik się kręci.

Taxidriver:

--- Cytat: "tomspeed" ---nie ma w tym samochodzie czegoś takiego jak kontrolka niskiego poziomu oleju,
ale jest za to kontrolka niskiego ciśnienia oleju, a to spora różnica.
--- Koniec cytatu ---
Kurcze to co ja takiego tam mam i co jest na str 54 instrukcji pod nr 3 . Jak nie masz nie czytałeś instrukcji po co zabierasz głos? A na dodatek ciężko wcisnąć ALT to tak wiele roboty. Generalnie silnik cichy ma moc  nic się nie leje kontrolka migała po trasie w deszczu tylko kilka minut teraz cisza. brak błędów w kompie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej