Forum > i30 PD
Spalanie
liet:
Zgadzam się z opinią, że zasięg podawany przez jest obliczany na podstawie ilości paliwa w baku oraz aktualnego, średniego spalania. Nie przywiązywałbym uwagi to wskazań komputera w trakcie odbioru auta z salonu. U mnie zdaje się to działać zgodnie z oczekiwaniami, tzn. jeżeli jeżdżę tylko po mieście (średnie spalanie ~8.5 litra / 100 km), po zatankowaniu zasięg nie przekracza 600 km. Jeżeli średnie przed tankowaniem zbije w okolice 7.5 litra / 100 km to zasięg przekracza 650 km.
mic83:
--- Cytat: "liet" ---Zgadzam się z opinią, że zasięg podawany przez jest obliczany na podstawie ilości paliwa w baku oraz aktualnego, średniego spalania. Nie przywiązywałbym uwagi to wskazań komputera w trakcie odbioru auta z salonu. U mnie zdaje się to działać zgodnie z oczekiwaniami, tzn. jeżeli jeżdżę tylko po mieście (średnie spalanie ~8.5 litra / 100 km), po zatankowaniu zasięg nie przekracza 600 km. Jeżeli średnie przed tankowaniem zbije w okolice 7.5 litra / 100 km to zasięg przekracza 650 km.
--- Koniec cytatu ---
Ja po tegorocznym wyjeździe na wakacje mam zbieżne obserwacje. Gdy przed wyjazdem jeździłem po mieście i średnie spalanie na tankowaniu oscylowało w okolicach 8-8,5l/100km to zasięg był poniżej 600km. Natomiast, po jeździe na trasie, gdzie spalanie spadło nieznacznie poniżej 6l/100km zasięg po tankowaniu szybował do wartości ok. 750km. Z tego by wynikało, że podawane wartości zasięgu są ściśle powiązane ze średnim spalaniem z danych skumulowanych - ten licznik zeruje po każdym tankowaniu.
I jeszcze jedna obserwacja - silnik MPI nie jest zestrojony pod ekonomiczną jazdę powyżej 100km/h, a przy prędkości rzędu 140km/h na autostradzie obroty są na poziomie 4000, a w baku rozkręca się wir - średnie spalanie wędruje w okolice 8-8,5l/100km. Natomiast przy spokojnej jeździe do 100km/h po bieszczadzkich drogach nawet z włączoną klimatyzacją 6l/100km jest spokojnie do osiągnięcia - i jest to wynik powtarzalny.
piotri:
--- Cytat: mic83 ---
--- Cytat: "liet" ---
I jeszcze jedna obserwacja - silnik MPI nie jest zestrojony pod ekonomiczną jazdę powyżej 100km/h, a przy prędkości rzędu 140km/h na autostradzie obroty są na poziomie 4000, a w baku rozkręca się wir - średnie spalanie wędruje w okolice 8-8,5l/100km. Natomiast przy spokojnej jeździe do 100km/h po bieszczadzkich drogach nawet z włączoną klimatyzacją 6l/100km jest spokojnie do osiągnięcia - i jest to wynik powtarzalny.
--- Koniec cytatu ---
Niestety mam te same obserwacje i po przesiadce z diesla to jedna z rzeczy, które mnie wkurzają. Tak samo jak dźwięk silnika przy 140. To auto to typowy mieszczuch.
Są i pozytyw, od czasu gdy mam i30 jeżdzę wolniej i mniej dynamicznie :)
--- Koniec cytatu ---
maciuspala:
Silnik 1,0 T-GDI , spalanie średnie z komputera na dłuższym dystansie 6,2-6,4 l, najniższe uzyskane 5,4 l, auto z przebiegiem 3 tys km, jeżdżone na razie bardzo delikatnie ale raczej na miejscu trasy większość 15 km w jedną stronę i kilka wyjazdów po 100-200 km. Oczywiście trasa 42 km zrobiona dynamicznie to prawie 9 l.
Ogólnie silnik miło mnie zaskoczył , troszkę odgłos 3 cylindrowego silnika drażni ale auto rewelacyjne.
Michu90:
Silnik 1.4 MPI - przebieg ~2700km
Miasto najmniej 6.5l/100 - srednio 7,1l/100
Trasa - 5,7l/100
Nawigacja
[#] Następna strona