Autor Wątek: I30 CW - stuki w zawieszeniu  (Przeczytany 4972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaroń

• Gość
I30 CW - stuki w zawieszeniu
« dnia: 02 Luty 2009, 07:57:36 »
Witam serdecznie,
Od dwóch tygodni jeżdzę nowym I30 CW. Przerobiłem dopiero 500 km i zacząłem słyszeć głuche stuki w zawieszeniu (głównie z tyłu) przy przejeżdzaniu przez większe nierówności. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Moim poprzednim autem był Matiz, więc nie wiem czy to specyfika wiekszych aut, czy coś nie tak z zawieszeniem, które notabene trochę trzęsie (jest zbyt sztywne). Mam wrażenie, że Matiz wychodził pod tym względem lepiej no ale to odmienne klasy aut.
Bedę wdzięczy za opinie.

Pozdrawiam

Witek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Luty 2009, 19:11:51 »
Cytat: "Jaroń"
Moim poprzednim autem był Matiz, więc nie wiem czy to specyfika wiekszych aut, czy coś nie tak z zawieszeniem, które notabene trochę trzęsie (jest zbyt sztywne). Mam wrażenie, że Matiz wychodził pod tym względem lepiej no ale to odmienne klasy aut.

Matiz, tak samo jak Atosa jest mięciutki, zresztą czuje się to i na zakrętach i w ogólnym prowadzeniu i raczej jest to minusem. Porównywanie i30 z matizem traci sens :) Wolałbym mieć sztywniejszy samochód :-P

gummi.cezar

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Luty 2009, 14:48:01 »
Niestety, głośne zawieszenie w i30 to jedna z największych bolączek tego autka. Również mi się nie podoba, że jest aż tak sztywne. Wszystko na to wskazuje, że "ten typ tak ma".
Więcej o zawieszeniu poczytasz tutaj : http://i30forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=21