Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Polerowanie przednich świateł - jak ?
MarcinN:
Moje przednie światła w Elantrze jakoby zmatowiały.
Czy ktoś z Was polerował je u siebie?
Czy wystarczy samą pastą lekko ścierną, czy trzeba po kolei najpierw papierem ściernym?
Czy nie zetrę jakiejś zewnętrznej warstwy ochronnej?
badzio1977:
miałem lekko polerowane - pastą źle nie jest ale błysku nowości nie odzyskały
gacus2004:
Polerowałem ,najpierw papier ścierny 1500, 2000, 2500 na mokro, następnie polerowanie polerką rotacyjną przy użyciu pasty Meguiars Ultimate Compound tak do 1500 obrotów max.Trzeba uważać aby zbyt mocno klosz się nie nagrzewał. Na koniec zabezpieczone zostały woskiem. Jeśli o efekt chodzi to wyglądają jak nowe, miesiąc ponad już minął i dalej bez zmian. Ta warstwa lakieru ochronnego jest słaba, to właśnie ona żółknie i matowieje , ja ją zdarłem całkowicie i jest ok.
Ps: Jesli niemasz polerki to można użyć wiertarki z regulacją obrotów, ale bardziej trzeba uważać.
badzio1977:
znalazłem cos takiego //www.youtube.com/watch?v=WEHB4PtlCm4
MarcinN:
CO ROBIĘ ŹLE?!
Witam,
Dzisiaj polerowałem reflektory. Zacząłem od połowy jednego, w razie, gdyby coś poszło źle.
Najpierw papier wodny 1200, potem 2000 - wszystko zmatowione tak ja się spodziewałem.
Teraz wiertarka z obrotową tarczą filcową i pastą - nie pamiętam jaką, ale jakaś do czyszczenia - być może tu tkwi problem. Po 15 minutach polerowania - nie ma szału, jest minimalnie gorzej niż było przed rozpoczęciem pracy, a mam naprawdę dość matowe już te moje światła.
Czy dobrałem zła pastę, czy ogólnie dupwato coś robię? Mam w garażu pastę lekko ścierną (nazwy nie pamiętam), spróbuję nią jutro.
Nawigacja
[#] Następna strona