Forum > Getz

Sprzeglo / wycieraczki

<< < (3/3)

Ozik89:
Z tabelki mało co rozumiem, ale ostatnim zdaniem wytłumaczyłes po chłopsku...teraz to kminie... Czym wyzsze obroty to tak jakby "wiecej koni pracujacych w zaprzegu saneczkowym" czyli kazdy kon z osobna sie mniej meczy ;D tak to sobie rozkminilem hah

Ja do tej pory jezdzilem na nizszych obrotach bo na wysokich ten ryk silnika mnie irytowal...

Andy:
Pióro wycieraczki może być nowe a i tak źle zbierać.  Też tak miałem. Przyczyną jest zdeformowana cała wycieraczka, trzeba trochę poodginać tu i ówdzie. Dotaczanie się na luzie jest ok (jeśli chodzi np. o żywotność silnika), ale niezalecane w przypadku nagłej potrzeby zrobienia jakiegoś manewru. Dodatkowo toczenie się na luzie spala benzynę (potrzebna na podtrzymanie pracy silnika).

Ozik89:
Cud... ostatnio , tzn od 3 dni od momentu kiedy temperatura spadła praktycznie do 0 C i ponizej - wycieraczka sama sie naprawiła... Jak to mozliwe ? Nie probowalem jej wyginac fizycznie ani nic, bo wolalem poczekac i pojechac do mechanika zeby w ogole nowa wstawił ale ... działa ;D Fizyka az tak by zadziałala w tym przypadku ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej