Forum > i40 VF

Drgania (stuki) na pedale gazu i hamulca.

<< < (2/2)

Pajaro:
arti_100, na chwilę obecną odpuściłem temat. Rozmawiałem z innym użytkownikiem i40 który miał podobne objawy i u niego winowajcą było koła pasowe wału. Wymieniał je w 2 letnim egzemplarzu po 90 tys km  :-/ Jest to element który między innymi tłumi drgania z silnika i niestety szybko pada w i40. Jednym z objawów które daje to koło to charakterystyczny stukot który często jest mylony z padającym rozrządem. Mój mechanik zdjął pasek klinowy i mówił że wibracje ustały. Jakie masz dokładnie objawy? Drgania na wszystkich pedałach? Tylko przy dodawaniu gazu czy cały czas? Odezwij się do mnie na priv

arti_100:
Ja mam drgania tylko na pedale hamulca i tylko gdy silnik nie jest dobrze rozgrzany. Po odpaleniu zimnego silnika drgania są przez chwile, potem na chwile ostają i zaraz znowu powracają. Patrzyłem na to kolo pasowe podczas pracy i widać ze ma wibracje. W dniu dzisiejszym wymienię je i dam znać czy pomogło. PS. trochę się natrudziłem żeby dostać odpowiednie kolo pasowe w rozsądnej cenie (do diesla jest cale wypełnione w środku a do benzyny to z prześwitami). Numer: OEN 231242A801

Pajaro:
arti_100, czekam z niecierpliwością na efekty. Kupiłeś nowe koło czy używane? Z tego co sprawdziłem to koła z prześwitem montują do tych silników w innych modelach, ale boje się zaryzykować i zamienić. Ja namierzyłem nowy oryginał za 550 zł. Wysłałem Ci wiadomość na priv odezwij się do mnie.

mariusz00-82:

--- Cytat: "arti_100" ---Ja mam drgania tylko na pedale hamulca i tylko gdy silnik nie jest dobrze rozgrzany. Po odpaleniu zimnego silnika drgania są przez chwile, potem na chwile ostają i zaraz znowu powracają. Patrzyłem na to kolo pasowe podczas pracy i widać ze ma wibracje. W dniu dzisiejszym wymienię je i dam znać czy pomogło. PS. trochę się natrudziłem żeby dostać odpowiednie kolo pasowe w rozsądnej cenie (do diesla jest cale wypełnione w środku a do benzyny to z prześwitami). Numer: OEN 231242A801
--- Koniec cytatu ---

witam i jak po wyminie tego koła wibracje ustały??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej