Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana łożysk - piast tylnej osi.
radeek23:
--- Cytat: "Złośnik" ---Najgorsze czego się boję to to, że te dwie śruby M14 trzymające jarzmo w zwrotnicy - nie puszczą lub nie daj Boże się ukręcą :( Mam nadzieję że narzędzie kowalskie da rady jak i sam klucz.
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście na te śrubki trzeba uważać,zwłaszcza jak ktoś rzadko zagląda do hamulców...polecam do tego klucz oczkowy,ładnie chwyta i ryzyko ukręcenia mniejsze.
Złośnik:
Nie no ja zaglądam często ale kopyto - napewno ze 2-3 lata nie było odkręcane - a napewno nie przeze mnie. Zastosujemy opcję jak przy prowadnicach zacisków czyli klucz na śrubę i ostrożna operacja kowalska z zastosowaniem specyfika WD :)
Jak trzeba to trzeba - a najwyżej odda się w ręce fachowców z dobrym sprzętem przekonującym - w formie niezastąpionego palnika :)
Złośnik:
Ufff. Obie piasty wymienione. Co prawda było lekko ale nie obeszło się bez niespodzianek. A to czemu ? Niestety nakrętka starej piasty nie była dokręcona momentem 160-200Nm lecz momentem: "Dawaj Stachu - bo inaczej odpadnie !!!!" Musiałem zrobić wycieczkę porządną nasadkę 32 1/2" i metrową grzechotkę z przedłużką 1/2". Z tym zestawem puściło aż miło.
Dalej to już bajka. Przy montowaniu nowych piast trzeba ostrożnie wkładać je na ośkę gdyż łożyska mogą się otworzyć w piaście podczas zakładania na ośkę. Stare cóż - firmy JSiN czy coś takiego. W każdym razie nie chciały już współpracować. Nowe piasty potraktowane kluczem dynamometrycznym chodzą bezgłośnie, a że Stachu inny miał moment w ramieniu świadczy inne położenie zagiętego noska na nakrętce. Śruby kopyta jarzma puściły lekko w miarę - możliwe że ktoś się nimi kiedyś już opiekował podczas wymiany tarcz :)
Dziękuję wszystkim za pomoc - pozdrawiam.
BartBartez:
--- Cytat: "Złośnik" ---Nowe piasty
--- Koniec cytatu ---
Jakie kupiłeś?
Złośnik:
Kanaco 150zł/szt.
Nawigacja