Forum > i30 PD

TPMS - system pośredni a bezpośredni

<< < (2/3) > >>

ajoter:
I potwierdziło sie tez od HMP...

--- Cytuj ---Uprzejmie informujemy, że w tym samochodzie nie ma czujników w każdym kole. System informujący o spadku ciśnienie w oponach jest realizowany przez układ ABS.
--- Koniec cytatu ---

tomilipin:
A zatem przepraszam za podanie błędnych informacji wcześniej. Nie byłem świadom  :oops:

jaclas:
Ja niestety załapałem się jeszcze(czerwiec) na wersję z czujnikami montowanymi w kołach.
Czujniki w ASO(oryginalne Hyundaja) prawie 700 zł bez kilku groszy.
Wczoraj doszły opony i felgi. Dzisiaj byłem w ASO, aby wszystko zamontować, ale wyznaczyli mi termin pod koniec przyszłego tygodnia. Pojechałem więc do warsztatu, gdzie zawsze zmieniam opony i za 70zł wszystko założone.
Czujniki uaktywniły się same po około 1,5 km.

gucio1967:

--- Cytat: "tomilipin" ---
--- Cytat: "ajoter" ---w moim przypadku nie ma czujników
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz prawidłowo wpisane w profilu i30 z 2018 roku to chyba ktoś Cię wprowadził w błąd. Z pewnością posiadasz czujniki. Najłatwiej sprawdzić to w komputerze, w jednym z menu pokazane jest ciśnienie w każdym z kół z osobna.
Dodatkowo, może ten temat Ci pomoże: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10929
--- Koniec cytatu ---

JerzyR:
Ja chyba też mam system TPMS bez czujników w kołach. Zastanawia mnie czy ja dobrze rozumiem. Pompujemy koła 2.2 i naciskamy przycisk na desce pow. 3 sekundy. Zakodowane. W instrukcji napisano żeby sprawdzać ciśnienie w oponie co jakiś czas. Czy to oznacza, że system tylko wyczuwa gdy jedna z opon ulegnie awarii ale nie wykrywa ubytku ciśnienia we wszystkich kołach?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej