Dzień dobry.
Jak w temacie - szukam mocowania alternatora do silnika 1,2 85 kM 2012. Na skutek tak zwanego druciarstwo że strony poprzedniego posiadacza auta jestem zmuszony do naprawy.
Miałem szczęście, że kolega wyszedł później z pracy i zauważył, że coś mi się leje z silnika. Gdybym nie musiał wrócić, gdyby on nie został dłużej to prawdopodobnie awaria miała by miejsce gdzie indziej i miała już zupełnie inny wymiar. Co ciekawe - nie zapaliła się żadna kontrolka, wskazanie temperatury też było w normie.
Po obejrzeniu przez mechanika okazało się, że ktoś miał problem z założeniem elastycznego paska wielorowkowego. Ktoś rzeźbił w mocowaniu alternatora, wiercił w nim dziury i jakoś założył. Całość była podobno bardzo napięta, pękła obudowa termostatu i mocowanie alternatora właśnie.
Mam problem z dostaniem tej właśnie części. Mechanik szuka i jest zły, że musi tracić na to czas. Ja szukam we własnym zakresie. Może ktoś z Was ma pomysł gdzie to dostać?
Żeby zawieźć żonę do sanatorium musiałem pożyczyć Nissana Micra z 2003 roku. Całkiem fajne autko.