Forum > i40 VF

Konserwacja Podwozia i profili

(1/2) > >>

marcin_kutno:
Czy możecie polecić jakiś warsztat w okolicach Kutna tj. Łódź lub Płock, który solidnie wykona konserwację auta?
Edit:
Znalazłem warsztat w Łodzi na Mimozy 35 specjalizują się tylko w zabezpieczaniu antykorozyjnym, czytając o tym warsztacie na innych forach natrafiłem na powtarzające się niepochlebne opinie. Jakie jest wasze zdanie o tym warsztacie(korzystał ktoś?)
Zabezpieczaliście w ogóle podwozie czy uważacie że to nie ma sensu i lepiej kasę przeznaczyć na podniesienie mocy, bo tu będzie widoczny efekt  :mrgreen:

lookser:
Najlepiej to zrobić samemu. Właśnie kolega robił konserwację u mojego sąsiada który poprawiał po 4latach warsztat który niby specjalizuje się tylko konserwacją. Tył samochodu był w zaawansowanej korozji  po pukaniu lekko młotkiem płaty rdzy odpadaly a samochód z 2009r.

robaszek127:
Moim zdaniem zrób samemu profile wewnętrzne, progi od dwóch stron plus sanki jeśli blacha jest taka dziadoska jak w getzie. Malowanie podłogi to wyrzucanie kasy w błoto. Bowiem podłogama swoje fabryczne zabezpieczenie i dość dobrze to chroni. A reszta lepiej mieć wgląd niż ma rdza isć pod tym malowidłem. A blachy hyundaia są takie, że i tak rdzewieją mimo nieuszkodzonego lakieru itp.
Najważniejsze też zabezpeiczyć od tyłu błotniki w nadkolach. Tak syf się sypie i idzie rdza.

malutki83:
U siebie w I40 (jak również w każdym innym swoim aucie) robię konserwację podwozi, nadkoli i profili zamkniętych co 2 lata i żadna ruda mi jeszcze nie wyszła. A wyciągając nadkola i zabezpieczając je np. Noxudol jest zawsze ciszej jeśli chodzi o szum z okolic kół.

MK33:
Panowie chciałbym niedługo zrobić konserwację swojego kombiaka i40. Możecie mi napisać jakie środki polecacie i ile tego potrzeba? Na allegro są jakieś zestawy np Boll, Novol, APP.  Coś z tego warto wybrać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej